Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nechutný biznis teroristov IS: Bezhlavé telá popravených Američanov predávajú za milióny!

Popravený americký novinár James Foley Zobraziť galériu (2)
Popravený americký novinár James Foley (Zdroj: YouTube)

RAQQA – Islamskí radikáli sa pokúsili predať telo popraveného amerického novinára Jamesa Foleyho, sťatého v Sýrii, za milión amerických dolárov! Extrémisti zistili, že predajom „žiadaných“ zmrzačených tiel by mohli ešte slušne zarobiť.

James Foley, ktorého džihádisti brutálne zavraždili 19. augusta 2014, sa stal jedným z najznámejších rukojemníkov Islamského štátu. Podľa zdrojov, ktoré majú väzby na radikálnu islamistickú skupinu a informovali portál BuzzFeed, jeho bezhlavé telo prisľúbili prepraviť cez Turecko za milión dolárov mesiace po jeho smrti. Teroristi tiež pri komunikácii s vyjednávačmi potvrdili, že sú ochotní poskytnúť vzorku DNA na identifikáciu totožnosti.

Bývalý sýrsky bojovník, ktorý si želal ostať v anonymite, bol údajne oslovený jedným z lídrov IS, aby doručil znetvorené ostatky amerického občana vláde jeho krajiny alebo rodine. „Pýtajú milión dolárov a pošlú vzorku DNA do Turecka, ale bez platby vopred nebudú nič posielať,“ povedal bojovník, ktorého motiváciou k prevozu tela bola snaha pomôcť smútiacej rodine.

Podľa zdroja budú všetky konečné rokovania okolo predaja sťatého novinára vykonané prostredníctvom vedenia sýrskej armády (Free Syrian Army). Vyzerá to však tak, že americká vláda nebude chcieť predaj tela podporiť. Už v minulosti sa totiž americká vláda vyhrážala rodine Jamesa Foleyho trestným stíhaním v prípade, že by sa pokúsili zaplatiť výkupné. „Bude to hanba pre vládu USA. Ľudia sa budú pýtať, prečo ste priviezli telo. Mali ste tak urobiť, keď bol nažive,“ dodal zdroj zo sýrskej armády. Informáciu zverejnil britský webový portál Express.

James Foley pred popravou
Zobraziť galériu (2)
James Foley pred popravou  (Zdroj: YouTube)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu