Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Extrémne štedré Vianoce: Na ceste sa povaľovali milióny dolárov, vyvolali šialenstvo!

V Číne takpovediac „snežili“ milióny.
V Číne takpovediac „snežili“ milióny. (Zdroj: YouTube)

HONGKONG – Hongkonská polícia požiadala občanov, aby vrátili milióny dolárov, ktoré sa stratili z dodávky pri dopravnej nehode.

V jazdných pruhoch sa po nej na Štedrý deň rozsypali bankovky v hodnote 35 miliónov hongkonských dolárov. Než na miesto dorazila polícia, zbehli sa k miestu desiatky ľudí a začali peniaze zbierať. Policajtom sa podarilo zachrániť 20 miliónov hongkonských dolárov a polícia upozornila, že použitie bankoviek bude považované za závažný trestný čin.

Na policajnú výzvu zatiaľ reagovalo 27 občanov. Doniesli späť skoro päť miliónov hongkonských dolárov, pričom dva z nich vrátili po milióna a jeden dva milióny. V dodávke bolo podľa miestnej tlače celkom 525 miliónov hongkonských dolárov.Incident sa stal na Štedrý deň napoludnie miestneho času na jednej z najrušnejších dopravných tepien v štvrti Wan Chai. Záujem o náklad havarovanej dodávky vyvolal dopravný chaos, pretože veľa vodičov zastavilo svoje vozidlá v jazdných pruhoch a bežalo zbierať. Pripojilo sa k nim tiež množstvo chodcov. Poriadok nastal, až dorazili ozbrojení policajti, ktorí miesto uzavreli a pozbierali peniaze do debien.

Ľudia vraj videli nielen rozhádzané jednotlivé bankovky, ale aj ruličky zrolovaných peňazí. Jeden zo svedkov povedal novinám South China Morning Post, že videl, ako jedna na pohľad veľmi slušná dáma z miesta odchádzala s desiatkou týchto zväzkov, v ktorých boli bankovky v hodnote 500 hongkonských dolárov. "Mala náruč peňazí, vzala si toľko, koľko bola schopná pobrať, a potom jednoducho zmizla v uliciach Wan Chai," povedal svedok.

Polícia zatiaľ nepozná príčinu havárie a vyšetruje ju. Automobil patril britskej bezpečnostnej firme G4S špecializovanej na prevoz peňazí a podľa všetkého sa mu zle zavreli zadné dvere. Jej hovorkyňa povedala, že firma počíta so stratou v miliónoch. V dodávke išli traja strážcovia a voz ušiel 14 kilometrov, než bol incident nahlásený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu