Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Zvrhlý stredoškolský profesor bude stáť pred súdom: Dobré známky dával len za sex!

Sardínsky profesor matematiky niekoľko rokov sexuálne vydieral svoje študentky Zobraziť galériu (2)
Sardínsky profesor matematiky niekoľko rokov sexuálne vydieral svoje študentky (Zdroj: iheartmyteacher.org)

CAGLIARI - Talianska verejnosť je v šoku. Marcello Melis (47), profesor matematiky, čelí obvineniu zo sexuálneho vydierania a násilia, ktoré mal páchať na mladistvých študentkách. Jedna zo študentiek zhotovila počas ich mimoškolského stretnutia usvedčujúcu fotografiu. Pri výsluchu využil profesor právo nevypovedať.

Polícii sa podarilo zhromaždiť fakty, ktoré profesora usvedčujú zo sexuálneho vydierania 15 až 18-ročných študentiek, ktoré učil matematiku. Podľa svedectiev a dôkazov začal svoje povolanie zneužívať už v roku 2005 a posledné obvinenie pochádza z roku 2011. Vyšetrovatelia dokonca vlastnia fotografiu, ktorá ho usvedčuje zo sexuálneho obťažovania.

Jedno z obvinení sa týka znásilnenia maloletej študentky priamo v triede, keď iný žiak strážil dvere, pretože nikto nesmel na príkaz profesora vstúpiť dnu. Iné hovorí o vydieraní homosexuálnej študentky, od ktorej požadoval sex výmenou za to, že rodičom žiačky neprezradí jej inú sexuálnu orientáciu.

Zvrhlý stredoškolský profesor bude
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: notizie.tiscali.it)

Marcello Melis sa od polovice septembra nachádzal v domácom väzení. Sudca Melisa poukázal na to, že žiadne z obvinení zo strany študentov nebolo podané v čase, keď boli žiakmi profesora. Celý prípad vyšiel najavo až v marci 2014, keď skupina rodičov upozornila na to, že profesor dáva svojim žiakom „lekcie matematiky a sexu súčasne“ a hovoril s nimi o „reťaziach, bičoch a tabletkách po styku“

Vzhľadom na kontroverzné didaktické praktiky zrejme profesor čoskoro príde o kariéru učiteľa. Vyšetrovatelia aktuálne zhromažďujú usvedčujúce dôkazy a prešetrujú profesorovu minulosť. Na prípad upozornil taliansky spravodajský žurnál Il Messaggero.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu