Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Palestínski militanti strieľali na školu OSN: Útok si vyžiadal najmenej 19 mŕtvych!

Palestínske deti sa hrajú v škole OSN, kde našli dočasné útočisko pred izraelskými náletmi na pásmo Gazy.
Palestínske deti sa hrajú v škole OSN, kde našli dočasné útočisko pred izraelskými náletmi na pásmo Gazy. (Zdroj: SITA)

JERUZALEM - Izraelská armáda v reakcii na ďalší útok na školu prevádzkovanú OSN v Pásme Gazy vyhlásila, že palestínski militanti z jej areálu odpaľovali strely a izraelské jednotky streľbu len opätovali. Hovorkyňa armády uviedla, že incident, pri ktorom zahynulo najmenej 19 Palestínčanov a 125 utrpelo zranenia, je v štádiu vyšetrovania.

"Militanti odpálili mínometné strely z blízkosti školy OSN v utečeneckom tábore Džibalíja," povedala s tým, že izraelské tanky pálili smerom k zdroju streľby. V škole sa podľa miestnej agentúry OSN UNRWA ukrývalo asi 3000 Palestínčanov, ktorí tam ušli pred bojmi.

Izrael aj v stredu pokračuje v ofenzíve v Pásme Gazy, ktorá si v stredu vyžiadala životy najmenej 56 Palestínčanov. Diplomatické úsilie na zastavenie bojov medzi židovským štátom a palestínskym militantným hnutím Hamás medzitým pod vedením Egypta stále pokračuje. Podľa izraelskej televíznej stanice Kanál 2 sa v tejto otázke dosiahol mierny pokrok. 

Palestínski zdravotníci medzitým zvýšili celkový počet obetí v Gaze na 1270, z nich väčšinu tvoria civilisti. Na izraelskej strane hlásia 53 mŕtvych vojakov a troch civilistov. Celkový počet obetí konfliktu, ktorý sa začal 8. júla, tak už prekročil číslo 1300. V súčasnosti sa viac ako 200-tisíc Palestínčanov pred útokmi ukrýva v jej školách a ďalších budovách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu