Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Útok na turistov v Egypte: Strelci spustili pri hoteli paľbu na autobus

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Twitter/#Aalalam)

KÁHIRA - Ozbrojení muži na motocykli spustili dnes v egyptskom hlavnom meste Káhira streľbu na turistov, ktorí práve nastupovali do autobusu. Nikto však neprišiel o život, informovali bezpečnostné sily.

Útok sa stal pri hoteli na ceste vedúcej k pyramídam v Gíze. Jedného strelca zatkli na mieste činu a bezpečnostné sily obkľúčili v inej časti Káhiry ďalšieho útočníka. 

Medzi turistami sa nachádzali dvaja Izraelčania, spresnila agentúra Reuters s odvolaním sa na uvedené bezpečnostné zdroje. 

Turistický ruch je pilierom egyptskej ekonomiky, ktorá sa len s problémami snaží postaviť na nohy po politických nepokojoch, spôsobených ľudovým povstaním z roku 2011 proti vtedajšiemu prezidentovi Husnímu Mubarakovi. Povstanie vyústilo do zvrhnutia Mubaraka. 

Súčasný prezident Abdal Fattáh Sísí vyhlásil totálnu vojnu islamistickým militantom, ktorí dúfajú, že Egypt destabilizujú samovražednými bombovými a streleckými útokmi. 

Egyptská odnož extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) pred časom oznámila, že umiestnila bombu do ruského dopravného lietadla s dovolenkármi, ktoré sa 31. októbra zrútilo na egyptskom Sinajskom polostrove, pričom zahynulo všetkých 224 ľudí na palube. 

Viac o téme: EgyptKáhira
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu