Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Riaditeľ nemocnice žil ako kráľ: Dostalo ho FOTO s úplatkami a diár, ako ich míňal na zlato a kokaín!

Zobraziť galériu (4)

PRAHA – Neslýchaná drzosť alebo totálny amaterizmus? Bývalý vysokopostavený riaditeľ českej nemocnice sa nafotil s úplatkami, ktoré mu polícia odhalila v počítači. Hriešnik Vladimír Dbalý pózoval na obrázkoch s niekoľkými miliónmi korún. Dokonca si poznačil, čo si za nelegálne peniaze kúpil. Teraz sedí vo väzbe a čaká na rozsudok.

Exšéf pražskej nemonice na Homolce Vladimír Dbalý (55) je trestne stíhaný za podozrivú zákazku na digitalizáciu chorobopisov. Najnovšie informácie odhalili, že vyšetrovatelia našli v jeho počítači fotky, kde sa nafotil s miliónmi českých korún. Informoval o tom český portál Novinky.cz.

Spolu s ďalšími tromi ľuďmi zinkasoval za zmanipulovanú zákazku vyše 50 miliónov korún. Našli mu aj diár, kde si zapisoval dátumy, kedy prijímal "plnenia" zo zákazky.

Riaditeľ nemocnice žil ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB)

Šikovný manažér si zapísal, kam tieto peniaze investoval. Išlo o predmety v rádoch desiatok tisíc korún a zlato. Konkrétne by malo ísť o luxusné autá značky Toyota a Audi. Ďalej sa policajtom podarilo u neho nájsť výpisy z účtov na Britských Panenských ostrovov, Singapuru či Cypru.

Teraz si na rozsudok súdu počká v ruzyňskej väznici. Podľa žalobcu by si to zo svojich priznaných príjmov nemohol dovoliť. Neurochirurgova mzda vo výške 20-tisíc korun nemohla stačiť na 55-tisícovú hypotéku a nákup drahých dovoleniek alebo kokaínu.

Riaditeľ nemocnice žil ako
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Právnici obvineného sa bránia, no pravdou zostáva, že Dbalý nie je nepopísaný list. Už v mladosti bol závislý na alkohole, z ktorého sa liečil, napísali Novinky.

Vrchol celého príbehu je v tom, že bývalý riaditeľ písal úvahu o korupcii. Text sa mal objaviť v pripravovanej knihe. O všetkom teda rozhodne až český súd.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu