Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Záhadná smrť Martinky (†6 mes.): Rodičia sa bránia, nemôžeme mať ďalšie dieťatko!

Martinka s rodičmi
Martinka s rodičmi (Zdroj: Facebook)

KARLOVE VARY - Dana (27) a Martin (42) zo susedných Čiech sú nešťastní zo smrti svojej len polročnej dcérky Martinky. O prípade sme vás informovali ešte minulý týždeň. Rodičia nechali svoje šesťmesačné dievčatko, spolu s jeho o rok staršou sestrou Andrejkou, pred dvoma týždňami v nedeľu, celé popoludnie na slnku v kočíku, bez prísunu tekutín. Sami popíjali v neďalekej krčme. Dievčatká previezla sociálka po nahlásení do dojčenského ústavu. Pár hodín na to, len polročná Martinka zomrela. Odchod dcérky na druhý svet je však pre rodičov veľkou záhadou.

"Narodila sa v termíne, pôrod prebehol tiež bez problémov. Nikdy nebola chorá. Dokonca sme vo štvrtok boli na polročnej kontrole u doktora. Počúval jej srdiečko," povedala pre denník Blesk nešťastná mamička. Smrť milovanej dcérky je pre rodičov veľkou tragédiou a nevedia si ju vysvetliť.  

Dievčatko začalo kolabovať

Martinku previezli v pondelok do dojčenského ústavu, kde absolvovala vstupnú prehliadku. Len niekoľko hodín po prijatí okolo štvrtej ráno však začal malý drobček kolabovať. Privolaní záchranári dievčatko oživovali, no, žiaľ, márne.   

Možnou príčinou smrti Martinky je syndróm náhleho úmrtia. Obyvatelia obce Božičany, v ktorej rodičia žijú, sú ale presvedčení o tom, že sa pod ňu podpísalo nezodpovedné konanie oboch rodičov, ktorí holdovali alkoholu viac, ako by sa patrilo a nechali svoje deti vystavené extrémnemu teplu.

Rodičia sa však z nešťastnej udalosti nedokážu spamätať. Skormútená Dana svoje dievčatko všade vidí. Chce vedieť, čo sa v osudných okamihoch dialo. Podľa jej slov, je už po pitve, no výsledky im ešte stále neoznámili. 

Staršia dcérka Andrejka je v domove tiež

Mama by však chcela byť aj so svojou o rok staršou dcérkou Andrejkou. Aj toto dievčatko im vzala sociálka a umiestnila do dojčenského ústavu. Rodičia ho môžu navštíviť, no obávajú sa, či mu to neublíži. Andrejku má domov rodičom vrátiť, až keď skončí vyšetrovanie, a to môže trvať mesiace.

Dana mať ďalšie dieťa nemôže

Ako prezradila uplakaná Dana, ďalšie dieťa mať nemôže, pretože si nechala podviazať vaječníky. Rodičia priznávajú, že sú sociálne slabí a nemajú peniaze.

Pracovníci sociálky kontrolujú podobné rodiny, aby sa presvedčili, že o deti je postarané. Rodičia tvrdia, že o svoje dcérky sa vždy vzorne starali.

Obidve dievčatká rodičom odobrali minulú nedeľu, pravdepodobne na žiadosť polície. Niekto rodinu nahlásil kvôli rodinnej hádke.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu