Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rodinná tragédia v Česku: Zbytočná smrť zúfalého otca, život im zničila sociálka!

nebohý Vlastimil so svojou rodinou
nebohý Vlastimil so svojou rodinou (Zdroj: Foto: Facebook)

NÝRSKO - Rodinná tragédia otriasla susedným Českom. V Nýrsku na Klatovsku sa odohral desivý prípad. Minulý štvrtok tam spáchal samovraždu zúfalý otec dvoch detí Vlastimil po tom, čo ho sociálka obvinila z možného zneužívania vlastného dieťaťa. Rázne to odmietol, rovnako tak jeho partnerka a okolie. Muž sa obával väzby, obesil sa. Polícia potvrdila, že nebol nikdy zo žiadneho trestného činu obvinený.

Rodinná tragédia sa začal po tom, čo mama Marta navštívila so svojou 5-ročnou dcérkou logopedičku. Dievčatko jej povedalo, že sa s ňou ocko kúpe a že s ňou niekedy spí v postieľke. Na to logopedička okamžite kontaktovala policajtov, prípad nabral rýchly spád.

"Keď tam išla dcéra po tretíkrát, bol tam s ňou otecko, tatko sa šiel prejsť po meste a keď prišiel pre dcéru na logopédiu, tak tam na neho čakala polícia s tým, že je zadržaný a všetko mu vysvetlia. Pýtal sa, čo je s dcérkou, povedali mu, že je o ňu postarané," cituje zúfalú mamu, ktorá situáciu opísala na sociálnej sieti, Klatovský deník. 

Ako ďalej Marta uviedla, dcérka policajtom opísala, že s ockom rada spí v manželskej posteli, že ju otec umýva a utiera uterákom, že sa s ňou rád mazná a "prdí pusou na bruško". "Dcéru vraj na polícii prešetril znalec. Dostala tam veľkú bábiku a veľa darčekov. Aj pre mňa prišli a bola som na výsluchu. Pýtali sa ma na partnera a na dcéru," doplnila. 

Následne sa rozpútal nepríjemný kolotoč. Pohovory na sociálke a dočasné umiestnenie detí do rodiny matkinej sestry, pretože sociálni úradníci označila aj Martu za nedôveryhodnú. Súd vydal predbežné opatrenie, ktoré zakázalo otcovi deti kontaktovať akýmkoľvek spôsobom. 

Zúfalý muž situáciu neuniesol

Minulý týždeň v noci zo štvrtka na piatok došlo k najhoršiemu. Martin priateľ a otec detí Vlastimil neuniesol životnú situáciu, pravdepodobne sa obával, že skončí vo väzbe. Vyšiel von a obesil sa na borovici. "Po smrti Vlastimila sme kontaktovali sociálku, kde nám povedali, že teraz sa už môžu deti vrátiť k matke. Je zaujímavé, že teraz už pre nich nedôveryhodná nie je," povedal pre denník Jiří Bejček, ktorý sa o dievčatká zatiaľ stará.

Tragédia je o to smutnejšia, že Vlastimilovi dôverovala jeho partnerka Marta, rodina, ale aj príbuzní. Celé okolie je presvedčené, že je nevinný. Polícia sa k prípadu nechce vyjadrovať, potvrdila však, že Vlastimil nebol z pohlavného zneužívania, ani zo žiadneho iného trestného činu obvinený. Verejnosť je pobúrená a zhoduje sa, že samotné podozrenie by nemalo byť spúšťačom obrovskej úradníckej mašinérie, ktorá dokáže zničiť ľudské životy.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu