Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Českí poslanci rasisticky zaútočili na Babiša: Nauč sa po česky, inak dostaneš tlmočníka!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA)

PRAHA – Andrej Babiš má za sebou ďalší „prúser“. V českej poslaneckej snemovni sa mu dostalo výsmechu od kolegov, ktorí mu nerozumeli pre jeho slovenský prízvuk. Jeden z poslancov mu dokonca navrhol tlmočníka!

Pri debate o stave českej nezamestnanosti došlo k osobným slovným urážkam. Schytal to najmä slovenský miliardár a minister financií Andrej Babiš. Opoziční poslanci mu chcú zabezpečiť tlmočníka, pretože mu dobre nerozumejú.

Do kritiky sa obuli najmä poslanci z TOP 09 Miroslav Kalousek, bývalý minister financií a jeho kolega Daniel Korte. Nepáčilo sa im, čo Babiš hovorí, no predmetná debata sa zvrhla na osobné útoky. Následne sa opozičníkom nepáčilo ako Babiš rozpráva. Informovali o tom čéské médiá.

Slovenský miliardár Andrej Babiš je českým ministrom financií
Zobraziť galériu (2)
Slovenský miliardár Andrej Babiš je českým ministrom financií  (Zdroj: SITA)

Kalousek mu odkázal, že je mimo, pretože klame ako na bežiacom páse. Spomínaný Korte označil jeho prejav za hatlaninu, ktorej nie je rozumieť. „Hatlanina, ktorou hovorí pán Babiš, sa českému jazyku blíži iba veľmi vzdialene. Žiadam, aby prejavy Andreja Babiša boli tlmočené do spisovného jazyka českého,“ povedal Korte.

Hádky v poslaneckých laviciach pokračovali a dopoludnia sa politici na ničom nezhodli. Jeden z politikov TOP 09 sa obul do Slovákov aj prednedávnom kvôli českej vlajke, ktorú Slováci položili na zem ako nejakú rohožku. "Takýto počin nie je umenie, je to debilita," povedal Petr Gazdík z TOP 09 nedávno.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu