Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Rebríček najmocnejších ľudí sveta: Američania upozornili na Babiša, je na špici!

Andrej Babiš patrí medzi najvplyvnejších miliardárov na svete Zobraziť galériu (2)
Andrej Babiš patrí medzi najvplyvnejších miliardárov na svete (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Andrej Babiš patrí na špicu! Slovenský miliardár sa zaradil v najnovšom rebríčku medzi elitu ľudí, ktorí majú najväčší vplyv na politiku. Kúpil dva české denníky, stal sa ministrom financií a najpopulárnejším politikom. A to všetko ho radí k najvplyvnejším Slovákom na planéte.

Rebríček zverejnil americký inštitút Brookings Institution. Tento raz nejde len o čisté bohatstvo miliardárov, ale o politickú moc. "Vlastníctvo prominentných médií mu pomohlo založiť stranu ANO," napísal o Babišovi autor Darrel West, ktorému onedlho vyjde kniha s názvom Miliardári: Úvahy o najvyššej vrstve.

V poradí sú pred ním iba takí velikáni ako Bill a Melinda Gatesovci, George Soros, Jack Ma a ukrajinský prezident Petro Porošenko. Za sebou zanechal dokonca aj Ruperta Murdocha. Ten vlastní niekoľko obrovských mediálnych spoločností v Európe, Británii, Spojených štátoch či Austrálii.

Rebríček najmocnejších ľudí sveta:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter)

Králi, diktátori a autoritárski vládci sa do rebríčka nezaraďovali. Ich bohatstvo ide totiž ťažko spočítať. Babiša dokonca niektorí komentátori prirovnali k Silviovi Berlusconimu, ktorý bol niekoľkonásobný premiér, vlastnil veľké médiá a futbalový klub AC Miláno.

Slovenský podnikateľ patrí v súčasnoti k najpopulárnejším politikom u našich českých susedov. Vlastný agrochemický holding Agrofert a jeho majetok sa odhaduje vo výške 2,4 miliardy dolárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu