Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Duchovný (85), ktorého zadržali v Španielsku, sa priznal k pedofílii

Ilustračné foto
Ilustračné foto

DERBY - Medzičasom 85-ročný duchovný katolíckej cirkvi, rodák z írskeho Dublinu Francis Paul Cullen, ktorý svojho času pôsobil v rôznych britských lokalitách, sa dnes v súdnej sieni v Derby priznal k 21 prípadom zneužívania siedmich detí, chlapcov i dievčat vo veku 6-16 rokov.

K trestnej činnosti muža, ktorého po prvý raz zadržali v Nottinghame ešte v roku 1991, dochádzalo už od roku 1957. Informáciu priniesla britská verejnoprávna televízia BBC i nemecká tlačová agentúra DPA.

Po prepustení na slobodu po zložení kaucie ušiel dôvodne podozrivý predstaviteľ cirkvi z Britských ostrovov. Naposledy žil na Kanárskych ostrovoch, konkrétne na ostrove Tenerife. Španielsko ho vydalo na trestné stíhanie do Veľkej Británie.

Hovorca nottinghamskej diecézy Andrew Cole vyjadril dnes v reakcii radosť nad tým, že sa duchovný prihlásil k zodpovednosti za svoje hrozné činy. Súčasne nezabudol na obete kňazovej trestnej činnosti a vyjadril nádej, že jeho povolanie na zodpovednosť im uľahčí vyrovnať sa s prežitkami minulosti.

Britská polícia apelovala na prípadné ďalšie kňazove obete, aby ďalej neváhali a kontaktovali sa s ňou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu