Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Homosexuálne páry si nemôžu adoptovať deti: Nemecký súd zamietol ich žiadosť

Ilustračné foto
Ilustračné foto

KARLSRUHE - Nemecký ústavný súd dnes rozhodol proti právu na adopciu detí homosexuálnymi dvojicami žijúcimi v registrovanom partnerstve. Informovala o tom agentúra DPA.

Berlínsky okresný súd požiadal Spolkový ústavný súd, aby rozhodol v prípade zahŕňajúcom homosexuálny pár, ktorý si chcel adoptovať svoje dospelé bývalé deti v pestúnskej starostlivosti.

Sudcovia v Karlsruhe oznámili, že podanie nespĺňa formálne požiadavky a prípad zamietli bez komentovania súvisiacich problémov.

Verdikt prišiel po prelomovom súdnom rozhodnutí z minulého roka, podľa ktorého majú osoby žijúce v občianskom partnerstve rovnaké práva ako manželské páry, pokiaľ ide o adopciu biologických potomkov jedného z partnerov.

Doteraz súd pomáhal v Nemecku presadzovať práva homosexuálnych dvojíc. V roku 2013 rozhodol, že môžu využívať rovnaké daňové úľavy ako heterosexuálne dvojice.

To donútilo kresťanských demokratov Angely Merkelovej, ktorí boli pôvodne proti zrovnoprávneniu homosexuálnych dvojíc s heterosexuálnymi, aby prijali legislatívu, ktorá by naplnila rozhodnutie súdu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu