Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Čech spustil lavínu v Rakúsku, ďalšia strhla aj dvoch Slovákov!

Lavína v Rakúsku strhla aj dvoch Slovákov
Lavína v Rakúsku strhla aj dvoch Slovákov (Zdroj: Heute.at)

ST. LEONHARD - Český snowboardista dnes utrpel zranenia pri páde lavíny v Tirolsku na západe Rakúska. Informovala o tom agentúra APA. Celkom cez víkendu v rakúskych Alpách zahynuli najmenej dvaja ľudia a minimálne pre ďalších štyroch skončila rekreácie v rakúskych horách zranením.

Štyridsaťročný Čech sa podľa APA s rovnako starým krajanom vydal napriek lavínovému varovanie jazdiť v okolí Pitztalu mimo zjazdovky. Hneď prvým pohybom jeden z nich odtrhol snehovú masu, ktorá oboch mužov zmietla. Zatiaľ čo kolega zraneného sa dokázal z lavíny dostať, druhého Čecha snehová platňa vliekla asi 300 metrov. Podarilo sa mu však aktivovať špeciálny batoh do lavín, ktorý zabránil jeho úplnému zasypaniu.

Jeho kolega medzitým zalarmoval záchranárov a pomocou lavínovej sondy sa mu podarilo zavaleného krajana nájsť. Vrtuľník potom obaja Čechy dopravil do údolia a zraneného muža do nemocnice v ZAMS. 

V sobotu došlo k dvom nešťastiam v pohorí Rax na hraniciach medzi rakúskymi spolkovými krajinami Štajersko a Dolné Rakúsko. Pri jednom strhla lavína počas výstupu na horu dvojicu Slovákov: obaja skončili v nemocnici s ťažkými zraneniami. Menej šťastia mali dvaja Rakúšania, ktorí sa zrútili neďaleko miesta prvého nešťastia a nedokázali už im pomôcť ani záchranári privolaní ich ľahko zranenou kolegyňou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu