Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ďalší samovražedný útok vo Volgograde: Výbuch trolejbusu zabil najmenej 14 ľudí!

Výbuch v trolejbuse, Volgograd Zobraziť galériu (9)
Výbuch v trolejbuse, Volgograd (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Dnešný bombový útok v trolejbuse v juhoruskom meste Volgograd, ktorého tragická bilancia sa medzičasom zvýšila na 14 obetí, pravdepodobne vykonal samovražedný atentátnik, oznámili vyšetrovatelia.

"Na základe predbežných zistení možno usudzovať, že nálož odpálil muž, ktorého časti tela sme zaslali na laboratórne testy," uviedol podľa agentúry Reuters federálny vyšetrovací výbor. Pri útoku bola použitá podobná bomba ako pri nedeľnom útoku na tamojšej železničnej stanici, čo vyvoláva podozrenie o vzájomnej súvislosti oboch incidentov.

Výbuch, ktorý sa odohral v mestskej štvrti Dzeržinskij, bol taký silný, že vybil okná priľahlých budov. Explóziu spôsobila nálož uložená vnútri vozidla. Na záberoch štátnej televízie Rossija-24 bolo vidno vrak bielo-modrého dopravného vozidla.

Výbuch nastal len deň nato, ako pri samovražednom útoku na hlavnej železničnej stanici v tom istom meste prišlo o život podľa najnovšej bilancie najmenej 17 ľudí. K zodpovednosti ani za jeden z dvojice útokov sa bezprostredne nikto neprihlásil.

Situácia vyvoláva obavy o bezpečnosť zimných olympijských hier v Soči, ktoré sa začnú o 40 dní. Vzbúrenci z odštiepeneckých regiónov v snahe vytvoriť na juhu Ruska islamský štát v júli vyzvali militantov, aby použili "maximálnu silu" na to, aby zabránili konaniu hier.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu