Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Bombové útoky v Káhire: Najmenej 5 obetí a desiatky zranených

Výbuch bomby v Káhire Zobraziť galériu (10)
Výbuch bomby v Káhire (Zdroj: SITA)

KÁHIRA - Pri dvoch dnešných bombových atentátoch v Káhire zahynulo päť ľudí a takmer 70 bolo zranených. S odvolaním sa na egyptskú štátnu televíziu o tom informovala agentúra AFP.

Skoro ráno centrom Káhiry otriasol silný výbuch, ktorý zabil najmenej štyroch ľudí a zranil vyše 50 osôb. Výbušnina ukrytá v automobile explodovala ráno u veliteľstva káhirskej polície v štvrti Báb al-Chalk. Mimoriadne silná tlaková vlna strhla časť fasády a vyrazila okná nielen veliteľstvu, ale aj susednému múzeu islamského umenia. Podľa zamestnancov ministerstva pre pamiatky bolo niekoľko exponátov poškodených.

O niečo neskôr sa ozvala ďalšia explózia v blízkosti jednej stanice metra. Podľa televízie pri nej zahynul jeden človek a 15 ľudí bolo zranených. Cieľom boli podľa všetkého policajné autá. Hovorca ministerstva vnútra povedal v televízii, že v prvom prípade útočníci použili nálož ukrytú v aute. Z miesta, ktoré obkľúčila polícia, stúpa stále čierny dym a bola odtiaľ počuť tiež streľba . K útoku sa zatiaľ nikto neprihlásil.

U miesta prvého útoku sa zhromaždil početný dav a mnohí ľudia volali heslá proti Moslimskému bratstvu. "Ľudia chcú smrť bratstva, smrť (zvrhnutého prezidenta Muhammada) Mursího," volali niektorí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu