Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Beštialita, ktorá otriasla Afrikou: Päť mužov znásilnilo dve dievčatká (†2,†3) na smrť!

Yonelisa a Zandile Mali Zobraziť galériu (3)
Yonelisa a Zandile Mali (Zdroj: CNN)

JOHANNESBURG - Napriek tomu, že v niektorých regiónoch Afriky dochádza podľa štatistík každú minútu k sexuálnemu útoku, sú obyvatelia čierneho kontinentu zhrození z činu, ktorý sa stal neďaleko Johannesburgu. Päť mužov tu unieslo dve sesternice vo veku dvoch a troch rokov, znásilnilo ich a pripravilo o život. Krutá smrť otriasla verejnosťou.

Yonelisa a Zandile Mali zobrali zvrhlíci za denného svetla z prahu domu v Diepsloote, kde sa hrali a ich zmrzačené telíčka našla polícia 15. októbra na blízkom verejnom wc. Yonelisa bola jediným dieťaťom Thokozani Mali, ktorá vraj dievčatká chodila pozerať každých päť minút, či sa pekne hrajú a sú v poriadku. Ani to ich však neuchránilo pred neľudským osudom.

Záchody, kde našli mŕtve dievčatká.
Zobraziť galériu (3)
Záchody, kde našli mŕtve dievčatká.  (Zdroj: CNN)

Keď zistila, že jej dcérka s neterou sú podozrivo ticho, vyšla pred dom, ale po dievčatkách nebolo ani stopy. Preto zburcovala príbuzných, susedov a políciu a spoločne prečesávali oblasť, ktorá patrí k najnebezpečnejším v krajine. To, čo však neskôr objavili, ňou veľmi otriaslo.

"Snažím sa byť silná. Vždy spala vedľa mňa, ale teraz keď sa zobudím a nie je tam, je mi do plaču," povedala Thokozani pre televíziu CNN.

Za únos, znásilnenie a vraždu dievčatiek zatkla polícia päť mužov, ktorí sa objavili vo štvrtok na súde v Pretorii. Ich identita však zatiaľ nebola zverejnená. Krutý čin odsúdil minulý týždeň aj juhoafrický prezident Jacob Zuma.

"Tieto hrozné prípady extrémneho mučenia a vraždenia našich detí nepatria do spoločnosti, ktorú sa neustále snažíme spoločne budovať. Apelujeme na komunity, aby nebrali veci do vlastných rúk, ale chceme ich vyzvať, aby spolupracovali s orgánmi činnými v trestnom konaní pri hľadaní páchateľa a stíhaní v plnom rozsahu zákona," povedal Zuma.

Diepsloot patrí k jedným z najchudobnejších miest v JAR.
Zobraziť galériu (3)
Diepsloot patrí k jedným z najchudobnejších miest v JAR.  (Zdroj: CNN)

V Južnej Afrike býva ročne nahlásených asi 55-tisíc prípadov sexuálneho násilia, ale skutočný počet je ešte oveľa vyšší. Vymôcť spravodlivosť v Diepsloote je o to ťažšie, že najbližšia policajná stanica je vzdialená asi 16 kilometrov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu