Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rosie (†24) zomrela 6 hodín po pôrode: Lekári si pomýlili nádor so zápalom ucha!

Rosie a jej synček Bobby po narodení
Rosie a jej synček Bobby po narodení (Zdroj: FB)

LONDÝN - Angličanka Rosie Kremerová zomrela iba šesť hodín po predčasnom pôrode svojho synčeka Bobbyho. Príčinou však neboli komplikácie spojené s narodením dieťaťa, ale nádor v hlave, ktorého príznaky lekári mylne označili za ušnú infekciu.

Bobby Peter sa narodil v 29. týždni tehotenstva a vážil iba 1,3 kila. Rosie po pôrode upadla do kómy a previezli ju na jednotku intenzívnej starostlivosti. O šesť hodín neskôr, na druhý deň ráno bola mŕtva. CT preukázalo, že má nádor na mozgu a nie zápal vnútorného ucha, ako predtým doktori predpokladali.

Rosie bola totiž chorá už počas tehotenstva, mala problémy s koordináciou pohybov, reči a strácala na váhe. Všetci lekári, ktorých rukami prešla, však tvrdili, že to nebude nič vážnejšie ako ušná infekcia. Ich omyl nakoniec dokázal sken mozgu, ktorý však prišiel neskoro.

Mladá Britka zomrela ešte minulý rok v júni, ale jej matka Lesley má dodnes slzy na krajíčku, keď rozpráva o jej smrti. "Prišla som o nádhernú dcéru, ale získala som rovnako nádherného syna. Vyzerá ako ona. Akoby tu s nami stále bola," uviedla žena, ktorá si zobrala na starosť výchovu svojho vnuka Bobbyho.

Rosie by však mohla ešte žiť, keby lekári boli venovali viac pozornosti symptómom, najmä kvôli tomu, že jej otec Peter Kremer v roku 2002 tiež podľahol rakovine. Informoval portál dailymail.co.uk.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu