Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kamionisti štrajkujú: Rumunsku sa vraj treba vyhnúť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BUKUREŠŤ - Avizovaný štrajk kamionistov, ktorého cieľom je zmena kontroverzných častí platnej legislatívy, likvidácia korupcie a presadenie konštruktívneho dialógu s vládou v Bukurešti, môže od štvrtka v Rumunsku ochromiť cestnú prepravu tovarov.

Národná zväzová organizácia prepravcov tovaru totiž dnes oznámila, že vodiči kamiónov na celom území krajiny od štvrtka na neurčitý čas prerušia prácu. Súčasne vyzvala rezort zahraničných vecí v Bukurešti, aby informoval o protestnej akcii všetky štáty, ktorých prepravcovia pravidelne využívajú rumunské cestné komunikácie.

Organizátori už avizovali, že podľa príkladu gréckych, španielskych a talianskych kamionistov štrajkujúci odstavia vozidlá na obchvatoch v okolí veľkých rumunských miest i na hlavných dopravných ťahoch s tým, že umožnia pokračovať v ceste iba osobným automobilom a vozidlám polície, hasičov a záchrannej služby.

"Všetkým prepravcom odporúčame, aby sa od 22. mája 2013 vyhli Rumunsku. Žiadame rumunské ambasády, aby o akcii informovali orgány krajín ich pôsobenia, aby sa zahraniční prepravcovia počas nášho protestu neocitli v blokáde," uvádza sa vo vyhlásení rumunských prepravcov. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu