Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pápežovi sa nelení: Osobne zavolal predavačovi novín a zrušil ich odber!

Pápež František
Pápež František (Zdroj: SITA)

BUENOS AIRES – Pápež František prekvapil majiteľa kiosku v Buenos Aires, keď mu telefonicky z Vatikánu oznámil, že uňho ruší objednávku novín.

 Hovor v pondelok popoludní prebral syn majiteľa Daniel Del Regno, ktorého pápež pozdravil: "Dobrý deň, Daniel, tu je kardinál Jorge". Mladý muž sa domnieval, že si z neho vystrelil jeden z jeho priateľov, ktorý vedel, že arcibiskupovi dodávajú dennú tlač. Pápež ho však ubezpečil, že nejde o žart, poďakoval sa za dodávanie tlače, zaželal všetko dobré rodine Del Regnovcov a poprosil, aby naňho pamätali v modlitbách.

Del Regno sa kardinála Jorgeho Maria Bergoglia pred jeho odchodom na konkláve do Vatikánu pýtal, či si myslí, že by mohol byť zvolený za pápeža. Ten mu vtedy odpovedal, že je to príliš horúca téma. "Uvidíme o dva-tri týždne," povedal s tým, že objednávku novín zatiaľ neruší.

Na otázku, či je šanca, že pápeža v dohľadnej dobe uvidia, František odpovedal, že teraz to bude veľmi ťažké. Del Regnovi sa však podľa dostalo ubezpečenia, že "vždy bude s nimi". Danielov otec Luís Del Regno dodával noviny do arcibiskupskej rezidencie každý deň okrem nedele, keď arcibiskup prichádzal do kiosku sám, aby si kúpil nedeľné vydanie La Nación, porozprával sa a potom šiel autobusom do Lugana, kde zvykol podávať čaj yerba maté mladým ľuďom a chorým.

Luís Del Regno si ako kuriozitu spomenul, že noviny pre arcibiskupa vždy sťahoval gumkou, aby sa nestratili prílohy, a on mu ich na konci vždy všetky do jednej vrátil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu