Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Príbuzní Rezešovej obetí prelomili mlčanie: Syn vyvrátil jej teóriu o alkohole!

Príbuzní sa rozhodli už viac nemlčať Zobraziť galériu (2)
Príbuzní sa rozhodli už viac nemlčať (Zdroj: hirado.hu)

KOŠICE – Zvrat vo vyšetrovaní? Dlhé mesiace po tragickej nehode na maďarskej diaľnici, pri ktorej mala Eva Varholíková Rezešová usmrtiť štyroch ľudí, sa rozhodli pozostalí po obetiach prelomiť mlčanie. Pre maďarský portál index.hu prehovoril M. György, syn manželov, ktorí zaživa uhoreli v aute. Vyburcovali ho k tomu Rezešovej vyjadrenia o tom, že alkohol, ktorý jej namerali v dychu, pila až po nehode. György však prezradil detaily, ktoré jej teóriu vyvracajú.

Voči prominentnej Slovenke Eve Varholíkovej Rezešovej vznesú obvinenie už koncom februára alebo začiatkom marca. V rámci vyšetrovania sa ešte čaká na výsledky expertízy týkajúcej sa alkoholu, ktorý Rezešovej po nehode namerali. Jeden zo súdnych znalcov totiž nedávno pripustil Slovenkinu teóriu, že nepila pred, ale až po nehode.

„Bola som v šoku. Videla som fľašku s tekutinou, tak som si z nej dala niekoľko dúškov. Keď som zacítila, že je to alkohol, fľašu som okamžite zavrela a vystúpila z auta,“ stojí v Rezešovej vyhlásení. Tieto vyjadrenia natoľko pobúrili pozostalých obetí, že sa po dlhých mesiacoch mlčania, rozhodli prehovoriť.

Fľaša vodky, z ktorej sa mala Rezešová napiť po nehode
Zobraziť galériu (2)
Fľaša vodky, z ktorej sa mala Rezešová napiť po nehode  (Zdroj: rtlklub.hu)

„To bola posledná kvapka v pohári,“ povedal syn obetí na margo Rezešovej teórie s alkoholom. V protokole, ktorý bol spísaný tesne po nehode, pôvodne stálo, že slovenská vodička pila deň pred nehodou, a to dve deci vína a deci piva. Po tom však svoju výpoveď zmenila a tvrdila, že sa napila až po nehode, pretože bola v šoku.

„Zatiaľ čo rodičia horeli v aute, ona pila vodku?  Keď sa moja krstná mama sama vyslobodila z horiaceho auta, trpela hroznými bolesťami. Keby jej niekto v tej chvíli pomohol, možno mohla ešte žiť,“ hovorí Györgi, ktorý nedokáže pochopiť, ako jej po dvoch deci vína a deci piva, ktoré vypila deň pred nehodou, mohli namerať až 1,25 promile.

Po dvoch deci vína a deci piva až 1,25 promile?

Podľa zistení podložených odbornými vyšetreniami by údajne musela vypiť až 2,1 litra vína alebo 5 litrov piva. Až v takom prípade by mohla nafúkať vyše 1 promile. Györgi tiež pokladá za nepravdivé tvrdenie, že po zrážke pila z fľaše vodky, ktorá sa našla na mieste nehody. V tej totiž chýbalo len deci a po takom množstve tiež nie je možné nafúkať tak vysoké hodnoty.

Pozostalí a príbuzní obetí sa z tragédie dodnes nevedia spamätať. Smutnú udalosť prirovnávajú k vojne, v ktorej tiež náhle prichádzali o rodičov, starých rodičov a príbuzných. Varholíková na diaľnici M3 na 44. kilometri smerom na Budapešť vlani 21. augusta približne o 04.00 h zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť. Tri osoby v aute zhoreli; jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť a dva dni po nehode ťažkým zraneniam podľahla v budapeštianskej nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu