Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rezešová sa mala postaviť pred súd: Poslala odkaz po právnikovi a neukázala sa!

Eva Varholíková-Rezešová
Eva Varholíková-Rezešová (Zdroj: profimedia.sk)

BUDAPEŠŤ - Dcére známeho železiarskeho magnáta Eve Varholíkovej-Rezešovej sa skôr, ako sa bude rozhodovať o jej treste, do pojednávacej siene veľmi chodiť nechce. Súdny tribunál okolia Budína ju plánoval v utorok predvolať, aby jej predložil oznámenie o predĺžení väzby oficiálne preložené tlmočníkom. Košičanka obvinená zo smrti štyroch ľudí sa tam však neukázala. Informoval o tom denník Plus jeden deň.

Rezešovej v pondelok za mreže doručili písomné oznámenie o predĺžení väzby v maďarčine. Na utorňajšom predvolaní si ho preto spolu s detailmi z obžaloby mala vypočuť v slovenčine oficiálne preložené tlmočníkom. V budove súdneho tribunálu sa však neukázala a vysvetlenie nechala na právnika. "Jej právnik zrušil dohodnutý termín," povedala Katalin Esküd zo súdneho tribunálu.

Rezešová podľa neho písomnému oznámeniu porozumela aj v maďarčine a tlmočníka nepotrebuje. Predvolanie kvôli tomu odmietla. Ťažké chvíle v súdnej sieni ju ešte len čakajú, Okresný súd v Gödöllö by mal čoskoro rozhodovať o jej treste za smrť štyroch ľudí, do ktorých auta vrazila pod vplyvom alkoholu. Hrozí jej 5 až 10 rokov za mrežami.

Rezešová na diaľnici M3 na 44. kilometri v smere na Budapešť vlani 21. augusta približne o 04.00 h zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť.Tri osoby v aute zhoreli. Jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, avšak dva dni po nehode ťažkým zraneniam podľahla v budapeštianskej nemocnici. Expertíza potvrdila, že v krvi vodičky bolo v čase nehody 1,5 promile alkoholu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu