Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Expolicajt obvinený z trojnásobnej vraždy je na úteku: Polícia vypísala odmenu milión dolárov!

Christopher Jordan Dorner
Christopher Jordan Dorner (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Polícia v americkom meste Los Angeles vypísala v nedeľu odmenu jeden milión dolárov za informácie o mieste pobytu bývalého policajta Christophera Jordana Dornera, podozrivého zo zabitia troch ľudí v štáte Kalifornia. Oznámila to agentúra AP.

Finančné prostriedky na odmenu poskytnú súkromní darcovia, samotná polícia i podnikatelia. Ide o najväčšiu odmenu za informácie o podozrivom, vypísanú v južnej Kalifornii.
      
Dorner mal 7. februára v noci v meste Riverside spustiť paľbu na policajnú hliadku, pričom zabil jedného policajta a ďalšieho ťažko zranil. Štyri dni predtým mal v meste Irvine zastreliť asistentku trénera ženského basketbalového tímu a jej snúbenca. Neskôr sa ukázalo, že žena bola dcérou losangeleského policajného náčelníka na dôchodku, zastupujúceho Dornera v disciplinárnom konaní, ktoré vyústilo v jeho prepustenie z policajného zboru.
      
V piatok 8. februára polícia našla v snehu neďaleko Big Bear City, ležiaceho 160 kilometrov východne od Los Angeles, zhorené auto, ktoré zrejme použil 33-ročný Dorner na úteku. Polícia aj v nedeľu pokračovala v pátraní v zasneženej horskej oblasti v južnej Kalifornii, pričom stráži aj viac ako 50 domov Dornerových bývalých kolegov, ktorým by sa mohol chcieť pomstiť za svoje prepustenie.
      
Predpokladaný vrah už predtým zaslal list na policajné oddelenie v Los Angeles, kde pôsobil v rokoch 2005-2008. V roku 2009 ho z polície prepustili, pretože krivo obvinil svojho nadriadeného, že fyzicky napadol psychicky chorú osobu. V liste vyčítal polícii rasizmus a uviedol v ňom aj mená viacerých osôb, ktorým sa chce pomstiť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu