Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Experti potvrdili smutný koniec vraha policajtov: Obhorené telo patrilo jemu

Christopher Dorner
Christopher Dorner (Zdroj: SITA, Facebook)

LOS AGELES - Experti identifikovali obhorené pozostatky ľudského tela z kalifornskej horskej chaty ako pozostatky bývalého policajta Christophera Dornera, ktorý predtým zabil troch ľudí, informovala dnes agentúra AP.

Hovorkyňa miestneho šerifa Jodi Millerová potvrdila, že Dornera identifikovali prostredníctvom jeho stomatologických záznamov. Príčinu smrti neuviedla. Dorner je podľa presvedčenia úradov tým mužom, ktorý sa v utorok 12. februára dostal v chate do prestrelky s policajtmi. O niekoľko hodín začala chata horieť, keď tam polícia vhodila dymovnice.

Dorner (33) bol na úteku od minulého týždňa po tom, ako zastrelil troch ľudí vrátane policajta. Kalifornská polícia ho odvtedy hľadala a išlo o jednu z najväčších pátracích akcií v Kalifornii.

Podľa úradov sa Dorner vydal na pomstiteľskú vražednú výpravu, pretože svoje prepustenie z losangeleskej polície pokladal za nespravodlivé. Dôvodom prepustenia bolo jeho hlásenie, že kolega použil neprimeranú silu.

Tlejúce zvyšky chaty boli po zásahu ešte niekoľko hodín príliš horúce, preto ju nemohla polícia hneď prehľadať. Bola si však dostatočne istá, že zabila podozrivého a že je možné zmierniť stav vysokej pohotovosti, v rámci ktorého zaplavili policajti juhokalifornské horské cesty.

Utorková dráma sa odvíjala naživo v televíznom vysielaní, pričom vrtuľníky spravodajských médií prelietavali nad horiacou chatou. Tá sa nachádza v blízkosti mesta Big Bear.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu