Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Beštiálne znásilnenie v JAR: Dievča (†17) pred smrťou páchateľa identifikovalo!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BREDASDORP - Dievča (†17) v stredu zomrelo v Juhoafrickej republike na následky zranenia pri skupinovom znásilnení, ktoré utrpelo cez víkend. Tamojšia polícia dnes zatkla dvoch mužov podozrivých z tohto obzvlášť brutálneho činu. Podľa úradov dievča jedného z páchateľov pred svojou smrťou identifikovalo.

V krajine, kde je násilie na slabších a najmä na ženách všeobecne rozšírené, vyvolal prípad minimálny rozruch. Podobný incident v Indii vzbudil záujem svetových médií. Páchatelia sexuálneho útoku v Juhoafrickej republike spôsobili svojej obeti reznú ranu vedúcu od genitálií až k žalúdku. Dievča po znásilnení pohodili na stavenisko v meste Bredasdorp, asi 130 kilometrov východne od Kapského Mesta.

Ak prípad úmrtia indickej študentky na následky brutálneho skupinového znásilnenia vyvolal v Indii obrovskú búrku nevôle a protestné demonštrácie, podobný ohlas v JAR sa podľa agentúry Reuters očakávať nedá. Podľa organizácií obhajujúcich práva žien je tu totiž znásilňovanie natoľko bežné, že nemôže spoločnosť ani šokovať.

"Len ťažko možno nájsť príčinu toľkých znásilnení, ktorých obeťou sú aj deti, staršie osoby a tiež muži," uviedla Ženská liga, ktorá je súčasťou juhoafrickej vládnej strany Africký národný kongres (ANC).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu