Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Víkendové zvrhlosti v Indii: Ďalšia masovo znásilnená (†21), zneužité aj 2-ročné dievčatko!

Dnes sa pred súd postavili muži obvinení zo znásilnenia a vraždy Džjoti Singh Pandejovej (†23)
Dnes sa pred súd postavili muži obvinení zo znásilnenia a vraždy Džjoti Singh Pandejovej (†23) (Zdroj: ibnlive.in.com)

DILLÍ - V indickej metropole Dillí došlo koncom minulého týždňa k ďalšiemu hromadnému znásilneniu a vražde mladej ženy. Spravodajský server BBC dnes informoval, že v súvislosti s prípadom už boli zatknutí podozriví a taktiež pre podozrenie z pochybenia suspendovaní štyria policajti. Nejde však o jediný prípad otrasného činu, ktorý sa odohral cez víkend.

Spomínanú obeť údajne prepadli traja muži, z ktorých dvaja boli po čine zadržaní. Tretí je na úteku. Telo 21-ročnej zamestnankyne továrne z priemyselnej lokality Noida našli v sobotu.

Otec jej zmiznutie nahlásil v piatok večer po tom, ako sa nevrátila z práce domov. Polícia sa ale vecou nezaoberala a odkázala mu, že si len pravdepodobne s niekým vyrazila. Na druhý deň našli mladú ženu mŕtvu. Bola zaškrtená a polonahá. Strážnici, ktorí hlásenie odignorovali, už boli potrestaní. Štyroch suspendovali, piateho preradili na iné oddelenie.

Správa prichádza v deň, keď pred súdom v Dillí stanula pätica mužov, ktorí čelia obvineniu z decembrového únosu, znásilnenia a vraždy 23-ročnej Džjoti Singh Pandejovej v autobuse v hlavnom meste. Išlo o mimoriadne brutálny čin, kedy Ram Singh (35), Mukesh Singh, Vinay Sharma, Pawan Gupta a Akshay Thakur študentku zbili palicou, sexuálne zneužili na zadnom sedadle a potom aj s jej priateľom vyhodili z vozidla. Hrozí im trest smrti. Prípad vyvolal mimoriadnu pozornosť na celom svete.

Indovia sa k otázke násilia na ženách stavajú pomerne ľahostajne. Viac ako tretina z nich totiž znásilnenie nepovažuje za trestný čin. Mnohí obyvatelia v súvislosti s udalosťami posledných týždňov teraz volajú po prísnejších zákonoch na ochranu žien.

Víkend ako z hororu

Prípad znásilnenej dievčiny nebol počas uplynulého víkendu zďaleka ojedinelým. V indickom štáte Západné Bengálsko bolo počas dvoch incidentov znásilnených päť dievčat vo veku 2 až 10 rokov. Najmladšiu obeť zneužil osemnásťročný mladík z dediny Minapara v čase, keď jej matka išla vyprať bielizeň do neďalekého potoka a dcéru nechala bez dozoru. Ďalšie štyri dievčatá mal podľa informácií polície znásilniť štyridsaťročný majiteľ obchodu s cukrovinkami v meste Belatore. Svoje obete nalákal do zadnej miestnosti, kde sa ich zmocnil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu