Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Tlačenica počas sviatku: Zahynulo 18 ľudí, vrátane desiatich detí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

NAÍ DILLÍ - Najmenej 18 ľudí, z nich desať detí, dnes zahynulo v tlačenici počas hinduistického sviatku vo východoindickom štáte Bihár. Informovali o tom miestne médiá, ktoré citovala tlačová agentúra DPA.

K nešťastiu došlo na brehoch rieky Ganga v meste Patna, keď sa hinduistickí veriaci vracali z modlitieb k slnku, ktoré sú súčasťou každoročného náboženského sviatku.

Provizórny bambusový most na brehoch rieky sa zrútil, čo vyvolalo paniku a tlačenicu. Desať z celkového počtu obetí boli deti, informovala televízna stanica NDTV, ktorá sa opierala o údaje miestnej polície. Televízne zábery zachytávali ľudí, ktorí plakali alebo hľadali na brehoch Gangy svojich príbuzných. Záchranné operácie dnes pokračovali hlboko do noci.

Niekoľko ranených dopravili do neďalekých nemocníc a počet obetí na životoch pravdepodobne stúpne, pretože zranenia niektorých ľudí sú vážne. Na brehoch Gangy sa na modlitby zišlo podľa odhadov 400.000 ľudí z Patny a okolia. Vláda štátu Bihár nariadila vyšetrovanie nehody a oznámila, že príbuzných obetí odškodní.

Sviatok sa začal v sobotu 17. novembra a je hlavným náboženským sviatkom v severoindických a východoindických štátoch. Slávi sa štyri dni. Na brehy Gangy prídu zvyčajne tisíce hinduistov a modlia sa k bohu slnka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu