Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Belgická koruna v ohrození života: Princovi Philippovi sa vyhrážali zabitím!

Princ Philippe s dcérou Elisabeth Zobraziť galériu (2)
Princ Philippe s dcérou Elisabeth (Zdroj: SITA)

YPRES - Belgický korunný princ Philippe bol cez uplynulý víkend v ohrození života, uviedla dnes belgická tlač. Muža, ktorý sa princovi vyhrážal smrťou, už polícia chytila, o jeho identite však neposkytla podrobnejšie detaily, uviedla agentúra Belga.

Dedič belgického trónu dostal konkrétne vyhrážky smrťou krátko pred svojou oficiálnou návštevou v mestečku Ypres, ktoré je pamätníkom na hrôzy prvej svetovej vojny.

Návšteva bola naplánovaná na minulú nedeľu a k jej zrušeniu nedošlo, keďže policajné sily medzitým vypátrali a chytili nemenovaného muža, ktorý sa prostredníctvom e-mailových odkazov vyhrážal princovi smrťou.

Princova návšteva v Ypres sa konala za sprísnených bezpečnostných podmienok, a po prednesení skráteného prejavu princ predčasne toto mestečko na západe Belgicka opustil. Úrady totiž vyhodnotili mieru ohrozenia na stupeň číslo tri.

Trestný súd v Bruseli už začal vyšetrovanie voči dolapenému mužovi, ktorého identitu úrady prísne utajujú. Súd pre istotu požiadal o pomoc aj odborníka z oblasti psychiatrie, uviedla Belga.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu