Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Belgický autobus smrti: Pitva vodiča vrhá na tragédiu ďalší tieň záhady!

Autobus viezol školákov vracajúcich sa z lyžiarskeho pobytu
Autobus viezol školákov vracajúcich sa z lyžiarskeho pobytu (Zdroj: SITA)

BERN - Vodič belgického školského autobusu (34), pri ktorého marcovej nehode vo Švajčiarsku zomrelo 28 ľudí, z toho 22 belgických a holandských detí, nemal v krvi alkohol. Podľa agentúry DPA z pitevnej správy tiež vyplýva, že šofér nebral ani drogy a netrpel žiadnou závažnou chorobou, ktorá by mohla byť príčinou nehody.

Päť mesiacov po tragickej nehode dnes výsledky pitvy vodiča oznámilo štátne zastupiteľstvo kantónu Valais. Osudného 13. marca autobus narazil v tuneli pri obci Sierre na juhu Švajčiarska do steny.

Podľa lekárskej správy mal vodič iba zúžené koronárnej tepny. "Nemáme ale žiadne dôkazy o chorobe, ktorá by mohla vysvetliť, prečo muž stratil kontrolu nad autobusom," povedal štátny zástupca Olivier Elsig. Krvné testy tiež ukázali, že vodič bral každý deň antidepresívum. Jeho namerané množstvo však bolo obvyklé pre ľudí na príslušnej terapii. Pitva ďalej potvrdila, že vodič podľahol poraneniam, ktoré si privodil pri nehode.

Už v júni vyšetrovatelia oznámili, že vylučujú technickú príčinu nehody. Vodič podľa nich tiež aspoň v týždni pred nehodou vždy dodržiaval pauzy na odpočinok. Belgické médiá skôr špekulovali napríklad o tom, že vodič za volantom počas jazdy manipuloval s palubným DVD prehrávačom.

Autobus viezol školákov vracajúcich sa z lyžiarskeho pobytu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu