Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Krutý policajný zásah v Bahrajne: O život prišiel chlapec (16)

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MANÁMA - Šestnásťročný chlapec prišiel v piatok večer o život po zásahu poriadkovej polície v bahrajnskom hlavnom meste Manáma. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady a aktivistov za ľudské práva.

Júsuf Muhafída z Bahrajnského centra pre ľudské práva uviedol, že mladíka menom Hasám al-Hadad zbili členovia bezpečnostných jednotiek a utŕženým zraneniam následne podľahol.

Ministerstvo vnútra potvrdilo úmrtie Hadada, ale upozornilo, že sa tak stalo po jeho útoku zápalnými fľašami. Ostrovným štátom v Perzskom zálive, kde má strategickú námornú základňu americká piata flotila, otriasajú nepokoje od februára 2011, keď sa na odpor voči tamojšej vládnucej sunnitskej monarchii postavili opoziční aktivisti z radov väčšinového šiitského obyvateľstva. Zrážky s políciou si odvtedy vyžiadali už najmenej 50 obetí.

Dá sa očakávať, že najnovšia smrť mladého rebelanta po zásahu bezpečnostných jednotiek vyvolá novú vlnu opozičných protestov, ktorú zrejme ešte podporí skutočnosť, že len deň predtým odsúdili na tri roky väzenia známeho opozičného aktivistu Nabíla Radžába za organizovanie a podporovanie protivládnych protestov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu