Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Český autobus v plameňoch: Prevážal deti, zhorel do tla!

Autobus zhorel do tla Zobraziť galériu (3)
Autobus zhorel do tla (Zdroj: feuerwehr-wolfsberg.at)

VIEDEŇ - Pred tunelom na rakúskej diaľnici A2 v Korutánsku dnes krátko po polnoci úplne zhorel český autobus. Všetkých 38 cestujúcich ho ale dokázalo včas opustiť a nikto sa nezranil. Vozidlo prevážalo prevažne české deti, ktoré sa vracali z Talianska.

Autobus, ktorý zhorel, patril spoločnosti Autobusy Vrábel z Dolných Dunajovíc na Břeclavsku. Zástupca firmy povedal, že vozidlo bolo staré päť rokov a jeho nákupná cena bola dva milióny korún (80 000 eur). Hodnotu škody je podľa neho zatiaľ ťažké určiť.

Nešťastie sa odohralo pred tunelom pri obci Gräbern. Podľa miestnych hasičov dokázal vodič autobus zastaviť pár metrov pred vjazdom do tunela a dostal všetkých cestujúcich von len krátko predtým, než požiar v oblasti motora vypukol naplno.

Podľa polície zavinil požiar technický defekt. Zhruba štyrom desiatkám hasičom komplikoval likvidáciu plameňov hustý dym, napriek tomu sa im podarilo zhruba po dvadsiatich minútach vozidlo uhasiť. Pracovníci diaľničnej polície a Červeného kríža medzitým dopravili pasažierov do neďalekého mesta Wolfsberg, kde niekoľko hodín čakali na príchod náhradného autobusu.    

Všetko sa ľahko mohlo skončiť veľkou katastrofou, keby by sa autobus vznietil len o chvíľu neskôr a stačil by vojsť do zhruba dva kilometre dlhého tunela. Kvôli incidentu bola diaľnica A2 v smere na Viedeň na dve hodiny uzavretá.

Tento rok to nie je prvá nehoda českého autobusu. V júni v Chorvátsku zahynulo osem ľudí, keď vodič dostal za volantom mikrospánok a narazil do kovového stĺpu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu