Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Hororový let: Pasažierov vyhodilo do vzduchu, v kabíne lietala batožina!

Evakuácia cestujúcich
Evakuácia cestujúcich (Zdroj: click2houston.com)

LAKE CHARLES - Chvíle ako zo zlého filmu zažili v utorok cestujúci letu z amerického Houstonu do New Yorku. Nepriaznivé počasie zapríčinilo trojhodinové meškanie. To bol však len začiatok. Boeing 737 spoločnosti United Airlines krátko po štarte vletel do silných turbulencií, kvôli čomu musel núdzovo pristáť.

Problémy začali približne pol hodinu po vzlietnutí, práve vo chvíli, keď sa mali podávať nápoje. "Stroj zasiahli turbulencie a pasažierov, ktorí neboli pripútaní, to okamžite vyhodilo do vzduchu. Poriadne si udreli hlavu o strop," uviedol Jeff Hornback, ktorý bol tiež na palube.

Na chvíle hrôzy si dobre spomína aj 23-ročná študentka Olivia D'Avanzová. "Bolo to, akokeby v lietadle niečo vybuchlo a my sme sa prepadli o niekoľko desiatok metrov nižšie. Všetci kričali od strachu."

Z úschovného priestoru vyletela príručná batožina a začala lietať vzduchom. Zasiahla niekoľkých pasažierov. Zranenia utrpelo celkovo päť ľudí, z toho dve letušky. Jedna z nich zostáva s vážnymi zraneniami hospitalizovaná v nemocnici. Podľa niektorých zdrojov sa zranilo až dvanásť ľudí. Lietadlo nakoniec núdzovo pristálo na regionálnom letisku Lake Charles v Louisiane.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu