Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Pozostatky sestier (9, 10) našli v aute, uhoreli zaživa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

POSTUPIM - Dve dánske dievčatká vo veku deväť a desať rokov, ktorých telesné pozostatky sa našli v piatok v opustenom aute s dánskou ŠPZ v lesoch severne od nemeckého Postupimu, v ňom zhoreli zaživa. Odhalila to dnes pitevná správa.

Nemecké orgány dúfajú, že laboratórne skúšky odhalia, či boli pred smrťou otrávené alebo omámené. Telá zhoreli na nepoznanie, s pomocou DNA a zubných záznamov sa ich však podarilo v nedeľu identifikovať ako sestry Sofie a Marlene Marie Rudgaardové.

Príčina požiaru a či bola ich smrť výsledkom nehody či vraždy nie sú zatiaľ jasné. Vážne zranený otec dievčat priviedol políciu k troskám vozidla. Štyridsaťročný muž utrpel vážne popáleniny a nachádza sa na jednotke intenzívnej starostlivosti, informovala hovorkyňa berlínskej nemocnice. Polícia ho dnes vypočúvala, žiadne informácie však nezverejnila.

Dánsky denník Nordjyske v nedeľu citoval hovorcu dánskej polície Oleho Kristensena, podľa ktorého prehľadanie bydliska otca v Dánsku neposunulo vyšetrovanie dopredu. Polícia hľadala listy alebo iné dokumenty, ktoré by piatkovú tragédiu osvetlili.

Denník Ekstra Bladet citoval priateľov a príbuzných rodiny, ktorí uviedli, že rodičia dievčat sa vlani rozviedli a hádali sa o právo navštevovať ich. Polícia zatiaľ nič z toho nepotvrdila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu