Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Matka Francúzky, ktorá zažaluje Straussa-Kahna: Cieľom je spravodlivosť

Tristane Banonová
Tristane Banonová (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Matka Francúzky, ktorá tvrdí, že sa ju Dominique Strauss-Kahn pokúsil znásilniť v roku 2002, keď s ním ako 22-ročná robila rozhovor, dnes povedala, že jej dcéra žaluje bývalého šéfa Medzinárodného menového fondu, pretože chce spravodlivosť.

Anne Mansouretová dnes v rozhovore pre francúzsky rozhlas uviedla, že jej dcéra, spisovateľka Tristane Banonová, "považuje za jedinú možnosť, ako to ukončiť, podanie žaloby, aby si mohla povedať, že aspoň bolo učinené spravodlivosti zadosť."
      
Banonovej právny zástupca oznámil, že žalobu podá na súd počas dnešného dňa.
      
Strauss-Kahn označil výpoveď Francúzky za "imaginárnu" a zaoberá sa myšlienkou podať na ňu vlastnú žalobu za nactiutŕhanie.
      
V USA medzičasom noviny The New York Post citovali nemenovaného vyšetrovateľa, ktorý povedal, že kvôli pochybnostiam o dôveryhodnosti údajnej obete prokuratúra upustí od obžaloby - a to na súdnom pojednávaní o dva týždne, alebo možno aj skôr.
      
Banonovej prípad sa po predbežnom vypočúvaní môže zrútiť pre nedostatok dôkazov. Prieskumy verejnej mienky, realizované od víkendu, však naznačili, že podľa viac než polovice francúzskych voličov sa už politická kariéra Straussa-Kahna aj tak skončila.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu