Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Talianska polícia zabavila mafii majetok za 20 miliónov eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto

RÍM - Talianska polícia dnes zabavila kalábrijskej mafii 'Ndrangheta hnuteľný a nehnuteľný majetok v hodnote 20 miliónov eur. Ako informovala agentúra AFP, patrí k nemu okrem ďalších 17 reštaurácií a kaviarní i známa kaviareň L'Antico caffe Chigi v srdci Ríma, ktorá sa nachádza pár krokov od sídla talianskej vlády a Poslaneckej snemovne v Palazzo Chigi.

Okrem iného zabavili aj jednu jachtu, vilu s 29 miestnosťami na predmestí Ríma, salón krásy a 90 bankových kont. Všetok majetok patril klanu Gallica de Palmi z južnej Kalábrie.
    
V posledných desaťročiach sa mafia 'Ndrangheta stala najobávanejšou zo štyroch skupín organizovaného zločinu v Taliansku. Patrí k nim Camorra v oblasti Neapola, Cosa nostra na Sicílii a najmenšia z nich je Sacra corona UNITA (Posvätná zjednotená koruna) na juhovýchode Talianska v Apúlii.
    
'Ndrangheta sa špecializuje na pašovanie drog, predovšetkým kokaínu. Organizácia je aktívna na prosperujúcom severe Talianska. Ako pripomína agentúra AFP, svoje vetvy má v celom svete, najmä v Nemecku, Kanade, Švajčiarsku a Austrálii.
    
Podľa údajov talianskeho inštitútu Eurispes z roku 2010 sa obrat tejto mafiánskej organizácie pohybuje na 44 miliardách eur, najmä vďaka obchodu s drogami a zbraňami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu