Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Newyorský súd nechal šéfa MMF vo väzení!

Dominique Strauss-Kahn Zobraziť galériu (2)
Dominique Strauss-Kahn

NEW YORK- Šéf Medzinárodného menového fondu (MMF) Dominique Strauss-Kahn, ktorého v New Yorku zadržali kvôli podozreniu z pokusu o znásilnenie hotelovej chyžnej, previezli v pondelok z vyšetrovacej väzby do väznice na ostrove Rikers.

Muž navyknutý na luxus hotelových apartmánov a letmi prvou triedou bude obývať celu o 12 metroch štvorcových, oznámila dnes agentúra Reuters.
    

Sudca odmietol povoliť politikovi zloženie kaucie. Ďalšie súdne konanie v prípade sa uskutoční v piatok.
    

Väznica Rikers aj súdne väzobné väznice známe pod prezývkou Hrobky. ponuré, hlučné a nebezpečné, vyhlásil známy obhajca Gerald Lefcourt. Rikers "je preplnená a jedlo je strašné ... tam skutočne ťažké mreže a brány, ktoré vydávajúrinčavý zvuk kedykoľvek otvárané alebo zatvárané".
    

Väznica Rikers na jednom z ostrovov v rieke East River - severne od štvrti Queens, s ktorou je spojená mostom - patrí k najväčším väzenským komplexom na svete. kapacitu asi 17.000 väzňov, v súčasnosti tam podľa agentúry AFP zdržiava 13.000 14.000 osôb. Jeho rozloha je 1700 kilometrov štvorcových (teda asi polovica rozlohy Central Parku) a zaberá prakticky celý ostrov.
    

V sobotu sa potenciálny kandidát na francúzskeho prezidenta Strauss-Kahn podľa žalobcov dopustil sexuálneho napadnutia a ďalšieho násilia na pracovníčku newyorského hotela, kde bol ubytovaný. Politik vinu odmieta. Čaká sa preto na rozhodnutie justície, či dôkazy predložené obžalobou si zaslúžia súdny proces, alebo nie.
    

Obhajoba údajne získala dôkazy, že jej klient je nevinný. Podľa neoficiálnych zdrojov môže vraj dokázať, že v čase údajného sexuálneho útoku na chyžnú bol na inom mieste. Obvineniam odmieta veriť aj politikova manželka.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu