Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Strauss-Kahn obvinený zo znásilnenia, súd odložili

Dominiqua Straussa-Kahna zatkli v New Yorku
Dominiqua Straussa-Kahna zatkli v New Yorku

NEW YORK - Šéf Medzinárodného menového fondu Dominique Strauss-Kahn sa postaví pred súd o niekoľko hodín neskôr, ako sa čakalo. Ako oznámila agentúra Reuters, Strauss-Kahn sa podrobí súdnemu vyšetrovaniu.

Podľa stanice BBC sa postaví pred súd ešte dnes do siedmej hodiny SELČ. Straussa-Kahna vyšetrujú kvôli údajnému sexuálnemu útoku na pracovníčku hotela, v ktorom bol v New Yorku ubytovaný.

Pôvodne mal byť pred súd predvedený ešte v nedeľu, ale polícia si podľa BBC vyžiadala povolenie na získanie ďalšieho dôkazového materiálu založeného na DNA.

Právnik William Taylor povedal novinárom pred manhattanským súdom, že klient "súhlasil s prevedením vedeckého a forenzného vyšetrovania".

Chyžná, ktorá Straussa-Kahna obvinila zo sexuálneho útoku, ho v nedeľu oficiálne identifikovala ako útočníka.

Strauss-Kahn čelí obvineniu zo znásilnenia, obmedzovania osobnej slobody a sexuálne motivovaného trestného činu, čo americký zákon trestá až 20 rokmi väzenia. Všetku vinu popiera.

Činu sa podľa ženy dopustil v hoteli Sofitel. Krátko po ňom z hotela odišiel na letisko a nastúpil do lietadla. V hoteli nechal osobné veci. Zatknutý bol krátko pred odletom do Paríža.

Jeden z jeho právnikov dnes povedal, že je Strauss-Kahn unavený, ale inak v poriadku.

V nedeľu mal tento nádejný kandidát na úrad francúzskeho prezidenta rokovať s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, dnes sa mal zúčastniť bruselského rokovania ministrov financií krajín Európskej únie, ktorí chcú hovoriť o pomoci Portugalsku a Grécku.

MMF v nedeľu oznámil, že na neurčito odkladá schôdzku svojho výkonného výboru, na ktorej sa malo jednať o zatknutí Straussa-Kahna. Hovorca MMF William Murray vo vyhlásení uviedol, že schôdzka bola odložená vzhľadom na vývoj v New Yorku. Náhradný termín neoznámil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu