Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Manželka šéfa MMF: Obvineniam proti manželovi neverím

Strauss-Kahn s manželkou Zobraziť galériu (2)
Strauss-Kahn s manželkou

PARÍŽ/NEW YORK - Reakcie na zatknutie šéfa MMF Straussa-Kahna, ktorý bol obvinený z pokusu o znásilnenie, zločineckého sexuálneho správania a obmedzovania osobnej slobody. Straussa-Kahna zadržali na letisku, kedy polícia zastavila jeho lietadlo tesne pred odletom.

Hovorca newyorskej polície Paul Browne: "Odstrčila ho od seba, ale odtiahol ju chodbou do kúpeľne, kde sa podľa výpovede, ktorú dala detektívom, dopustil zločineckého sexuálneho správania. Chcel ju zamknúť v hotelovej izbe. Bude obvinený zo zločinného sexuálneho správania, pokusu o znásilnenie a obmedzovanie osobnej slobody."

Advokát Straussa-Kahna Benjamin Brafman: "Odmieta všetky obvinenia, ktoré proti nemu boli vznesené. To je všetko, čo k tomu teraz môžem povedať."

Anne Sinclairová, manželka Straussa-Kahna: "Obvineniam vzneseným proti manželovi ani na sekundu neverím. Nepochybujem, že jeho nevina sa preukáže. Vyzývam k zdržanlivosti a slušnosti."

Prvá tajomníčka Socialistickej strany Martine Aubryová: "Správa, ktorá k nám v noci prišla z New Yorku, nás zasiahla ako blesk. Som ohromená ako všetci ostatní."

Predsedkyňa krajne pravicovej Národnej fronty Marine Le Penová: "Ako každý vie, je pravda, že v Paríži sa mesiace, ak nie roky, v politických a novinárskych kruhoch rozpráva o trochu patologickom vzťahu pána Straussa-Kahna k ženám ... Po informácii z dnešného rána som preto zo stoličky nespadla. "

Kandidátka socialistov v minulých prezidentských voľbách Ségolène Royalová: "Dominique Strauss-Kahn má ako každý právo na prezumpciu neviny. Musíme justícii umožniť, aby urobila svoju prácu v úplnom pokoji. Moje myšlienky sú v tejto ťažkej chvíli s týmto mužom a jeho rodinou."

Hovorca gréckej vlády George Petalotis: "Grécka vláda bez prerušenia pokračuje vo svojom protikrízovom ​​programe."

Francúzsky pravicový poslanec Dominique Paille: "Je to kríž, ktorý unesie len ťažko. Je to absolútne omračujúce. Ak je to pravda, bude to historický okamih pre francúzsky politický život, avšak v negatívnom zmysle."

Francúzsky vládny hovorca François Baroin: "Musíme byť maximálne zdržanliví v analýzach a komentároch. Stanovisko francúzskej vlády rešpektuje dve zásady: právny proces v právomoci americkej justície a úctu k prezumpcii neviny."

Analytik Jean-Thomas Lesueur: "Karty sa rozdajú znovu. Žiadny socialistický kandidát sa Strauss-Kahnovi nevyrovná, takže pokiaľ pôjde o súboj ľavice s pravicou, Sarkozyho skúsenosť bude platiť viac než predtým. Sarkozymu zmizne veľký súper, Le Penová bude mať šancu označiť všetkých

Hovorca MMF Caroline Atkinsonová: "Riaditeľ MMF Strauss-Kahn bol v New Yorku zatknutý. Pán Strauss-Kahn má k dispozícii právne poradenstvo a MMF prípad nijako nekomentuje; všetky otázky nech sú smerované na jeho osobného právnika a na miestne úrady. MMF zostáva plne funkčný

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu