Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Dvaja imámovia museli opustiť lietadlo, nepriali si ich cestujúci

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

MEMPHIS - Dvaja imámovia, ktorí cestovali do New Yorku na konferenciu o predsudkoch voči moslimom, boli prinútení opustiť lietadlo a podrobiť sa dodatočnej bezpečnostnej kontrole. Podľa serveru CNN sa incident odohral v piatok v noci v Memphise v Tennessee a spoločnosť Atlantic Southeast Airlines sa už obom imámom ospravedlnila.

Imámovia z Memphiskej oblasti Masudur Rahman a Mohamed Zaghloul, obaja oblečení do tradičného moslimského rúcha, boli vyzvaní na opustenie lietadla. Podľa ich právnika ani jeden z mužov neurobil nič, čo by sa vymykalo normálu, ani sa nemodlili, ani nevykrikovali žiadne heslá. 
    

Rahman, ktorý je profesorom arabčiny na Memphiskej univerzite, povedal, že sa k nim úradníci správali zdvorilo a láskavo. Ale nepodarilo sa im vôbec dopátrať sa dôvodu, prečo museli z lietadla odísť. Ostatní cestujúci vraj nechceli, aby s nimi zostali na palube malého vnútroštátneho letúna. 
    

Rahman tiež povedal, že z pilotnej kabíny po dlhom rozhovore odišiel zástupca inej leteckej spoločnosti, ktorý sa vraj oboch imámov zastával. Stalo sa tak potom, čo už sa lietadlo vrátilo na východiskovú pozíciu; zástupca spoločnosti imámom povedal, že pilot im nedovolí pokračovať v ceste. Obaja muži museli podstúpiť druhú bezpečnostnú prehliadku. Ani potom im však nebol umožnený návrat na palubu a stroj odletel bez nich. 
    

Spoločnosť Atlantic Southeast Airlines sa imámom ospravedlnila za všetky "ťažkosti, ktoré im mohli vzniknúť"Obaja muži sa obrátili na Radu pre americko-islamské vzťahy, ktorá sa zaoberá občianskymi právami.

 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu