Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Klausovi pošlú stovky pier a ceruziek!

Klausa prichytili pri
Klausa prichytili pri "krádeži" pera

PRAHA - Prezident Václav Klaus sa na začiatku mája môže tešiť na dodávku stoviek nových pier, ceruziek či ďalších písacích potrieb. Chystajú ich pre neho ľudia združení na sociálnej sieti Facebook v skupine nazvanej Zbierka pier pre pána prezidenta!. Dobrovoľných darcov písacích potrieb pobavilo populárne video, na ktorom si prezident pri návšteve Čile privlastňuje protokolárne pero.

Autori výzvy na obdarovanie Klausa vyzývajú na sociálnej sieti k tomu, aby ľudia 2. mája odoslali poštou na adresu Kancelárie prezidenta republiky perá, prepisovačky, ceruzky, pastelky, fixky a iné písacie potreby. Viac ako 700 ľudí sa prihlásilo k tomu, že perá skutočne pošlú. Ďalšie zhruba dve stovky váhajú a takmer 8000 sa zatiaľ nevyjadrilo.

"Veríme, že vaše dary urobia pánovi prezidentovi radosť a v budúcnosti si už nebude musieť požičiavať perá na zahraničných cestách," napísali autori facebookovej skupiny Radek Řeháček a Ján Kozák. Obaja zároveň vyhlásili, že chcú Klausovi poslať návrh, čo by mal s darovaným perami robiť alebo komu ich venovať

Video z návštevy prezidenta Klausa v Čile sa stalo hitom na internete. Na záberoch je vidieť českého prezidenta sediaceho vedľa svojho čílskeho náprotivku Sebastiána Piñeru. Kým Piñera hovorí k novinárom, Klaus si so záujmom prezerá protokolárne pero. Potom ho pod stolom nenápadne strčí do vrecka a zavrie krabičku, z ktorej písací nástroj vybral.

Podľa komentárov pod videom divákov pobavil hlavne výraz, ktorý mal český prezident pri svojej akcii na tvári. Na serveri YouTube video videlo už vyše pol milióna ľudí.



Klaus kradne pero
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu