Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Obchod storočia? Za jedinú mincu dostal pozemok!

Za čo asi vymení Luke svoj pozemok? Zobraziť galériu (2)
Za čo asi vymení Luke svoj pozemok?

BRIGHTON - Pred pár mesiacmi sa Luke Seall rozhodol, že by rád zistil, za čo všetko môže vymeniť mincu v hodnote jednej penny. Teraz, po sérii bizarných výmen, je hrdý majiteľ pozemku v Bulharsku.

Všetko to začalo ešte minulý rok keď si dvadsaťsedemročný mladík zmyslel, že sa chce vďaka jedinej minci počas nasledujúcich dvanástich mesiacov dopracovať k niečomu väčšiemu.

Začiatkom roka sa pustil do toho; za jednu penny kúpil od kamaráta dve zlaté rybky. Tie potom vymenil za starú gitaru, hudobný nástroj za horský bicykel, za ktorý zinkasoval 50 libier. Peniaze mu stačili na to, aby si mohol dovoliť kúpiť pozemok v Bulharsku o rozlohe desať metrov štvorcových.

Seall sa však zahráža, že ešte zďaleka neskončil. Chce pokračovať až dovtedy, pokým nezíska niečo naozaj hodnotné a zaujímavé. "Nie som si síce úplne istý či to má nejaký zmysel ale nechcem s tým ešte prestať," povedal Luke. "Asi som jednoducho zvedavý. Môj otec mi už veľakrát dobre poradil a raz mi povedal: "Staraj sa o svoje "pennies", libry sa o seba postarajú samy"."

Luke tvrdí, že presne vedel, čo tým jeho otec myslel. "Takže ako tak nad tým uvažujem, dáva to zmysel a dúfam, že sa raz dopracujem k niečomu veľkému," dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu