Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Opozícii odchod Imreczeho nestačí: Žiadajú hlavu riaditeľa kriminálneho úradu Makóa

Ľudovít Makó
Ľudovít Makó (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

BRATISLAVA - Strana Sloboda a solidarita (SaS) vyzýva na odchod riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa. Pridala sa tak k hnutiu OĽaNO, ktoré k tomuto kroku vyzývalo ešte minulý týždeň po ohlásení rezignácie prezidenta finančnej správy Františka Imreczeho.

"Nový prezident finančnej správy by mal dostať od ministra financií Petra Kažimíra celkom zrozumiteľný signál, že Kriminálny úrad finančnej správy musí prevziať bezúhonný človek s pevným odhodlaním bojovať proti mafii," tvrdí poslanec za SaS Jozef Rajtár. Opozícia je pritom podľa neho v prípade nečinnosti ministra financií pripravená v tejto veci iniciovať aj odvolávanie ministra v parlamente.

Podľa Rajtára kriminálny úrad zlyhal pri kauze s podhodnotenými dovozmi. "Je zarážajúce, že Kriminálny úrad finančnej správy ani jeden prípad neodovzdal polícii. Tieto informácie vrhajú veľmi zlé svetlo nielen na Františka Imreczeho, ale aj na kriminálny úrad pod vedením Ľudovíta Makóa," uviedol Rajtár. Podľa neho to zvyšuje pravdepodobnosť podozrení, že takéto rozsiahle colné úniky boli organizované za pomoci najvyšších predstaviteľov finančnej správy.

Podľa SaS je tak momentálne na ťahu minister financií Peter Kažimír a vyzývajú ho, aby prevzal politickú zodpovednosť. "Ministrovi Kažimírovi pripomíname, že opozícia je dohodnutá na jeho odvolávaní, pokiaľ neurobí poriadok s Makóom," dodal Rajtár.

Viac o téme: Sloboda a solidaritaFrantišek ImreczeFinančná správaĽudovít Makó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu