Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Minister obrany by mal brannobezpečnostný výbor informovať o transportéroch

Peter Gajdoš
Peter Gajdoš (Zdroj: TASR - Marko Erd)

BRATISLAVA - Členov parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť príde informovať ministerka vnútra Denisa Saková (Smer-SD) o zapožičaní lietadla Leteckého útvaru Ministerstva vnútra SR delegácii Vietnamskej socialistickej republiky v roku 2017.

Výbor pre obranu a bezpečnosť sa bude konať v utorok 15. mája 2018 o 12:00. Informoval o tom jeho predseda Anton Hrnko (SNS). Pôvodne sa mal konať výbor v stredu 16. mája, ale pre zaneprázdnenosť ministra obrany Petra Gajdoša (nom. SNS) bol preložený na 15. mája.

Minister obrany Peter Gajdoš by mal poslancov informovať o modernizačných projektoch rezortu obrany v súvislosti s obstaraním novej kolesovej vojenskej techniky. Tiež by mal predložiť poslancom všetky zverejniteľné dokumenty, ktoré sa týkajú nákupu transportérov typu 8x8. "Vyzval som ministra obrany, aby bol maximálne otvorený," uviedol Hrnko, ktorý inicioval pozvanie ministra obrany.

Časť politickej opozície a viacerí analytici obstaranie transportérov dlhodobo kritizujú pre nedostatok informácií, či podozrenia z možného korupčného správania sa fínskej zbrojovky Patria, s ktorou v súčasnosti rezort obrany vyvíja nové vozidlo 8x8. Ministerstvo obrany kritiku dlhodobo odmieta, minister Peter Gajdoš už v súvislosti s obvineniami podal na opozičného poslanca hnutia Sme rodina Milana Krajniak trestné oznámenie.

Viac o téme: Peter GajdošDenisa SakováTransportéri
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu