Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

PRÁVE TERAZ Minister vnútra Tomáš Drucker skončil v nemocnici

Tomáš Drucker Zobraziť galériu (3)
Tomáš Drucker (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Ministra vnútra Tomáša Druckera museli náhle hospitalizovať. Dôvodom sú jeho dlhoročné chronické problémy. Minister musel zrušiť zvyšok jeho dnešného programu. Zatiaľ nie je známe, kedy oznámi rozhodnutie o Tiborovi Gašparovi, ktorý má zostať vo funkcii policajného prezidenta.

Druckera hospitalizovali kvôli náhlemu zhoršeniu jeho dlhoročných chronických ťažkostí s poškodenou krčnou platničkou. Informáciu priniesol Denník N. S platničkou mal problémy od stredy, tie sa ani vo štvrtok po absolvovaní intravenóznej liečby nezlepšili. Minister Drucker ostáva hospitalizovaný na 2. neurologickej klinike Lekárskej fakulty Univerzitnej nemocnice Bratislava. Informoval tlačový odbor Ministerstva vnútra SR. 

Tomáš Drucker skončil v nemocnici

Dĺžka hospitalizácie je otázna

Minister musel zrušiť zvyšok dnešného pracovného programu. Dnes mal oznámiť rozhodnutie o policajnom prezidentovi. Problémy s platničkou potvrdil aj Druckerov hovorca Tomáš Kuča. "Dôvodom je akútna hospitalizácia ministra vnútra kvôli náhlemu zhoršeniu jeho dlhoročných chronických ťažkostí s poškodenou krčnou platničkou od včerajšieho dňa," potvrdil informáciu. "V súčasnosti je ešte predčasné hovoriť o dĺžke hospitalizácie," dodal hovorca pre Topky. Predpokladá sa, že v nemocnici zostane minimálne do zajtra.

Drucker je stále v nemocnici
Zobraziť galériu (3)
Drucker je stále v nemocnici  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Podľa našich informácií sa Drucker rozhodol, že policajného prezidenta neodvolá. Pre Topky to potvrdil zdroj z ministerstva vnútra. Drucker mal dôvody oznámiť dnes poobede. Vzhľadom na udalosti okolo úteku Roberta Okoličányho odložil minister oznámenie o Gašparovi zajtra alebo na budúci týždeň. 

PRÁVE TERAZ Minister vnútra
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Igor Matovič reagoval na Druckerovu hospitalizáciu vyhlásením, že odkladá tlačové besedy, súvisiace so zverejnením ďalších dôkazov o podnikaní rodiny Druckerových. "Pánovi ministrovi prajeme skoré uzdravenie," uvádza sa v stanovisku hnutia OĽANO, ktoré poskytol Matúš Bystriansky z komunikácie s médiami OĽANO.

Viac o téme: HospitalizáciaMinister vnútraTomáš Drucker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu