Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Situácia okolo Gašpara sa zamotáva: FOTO Drucker je stále v nemocnici, vzácna návšteva

Tomáš Drucker mal do konca týždňa oznámiť, čo bude s policajným prezidentom Tiborom Gašparom. Zobraziť galériu (5)
Tomáš Drucker mal do konca týždňa oznámiť, čo bude s policajným prezidentom Tiborom Gašparom. (Zdroj: Martin Bublavý )

BRATISLAVA - Minister vnútra Tomáš Drucker už dospel k rozhodnutiu v otázke budúcnosti policajného prezidenta Tibora Gašpara. Zatiaľ je stále v nemocnici, kde za ním prišla aj ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská.

O svojom stanovisku bude informovať na tlačovej konferencii, keď mu to dovolí zdravotný stav. Informovala hovorkyňa rezortu vnútra Andrea Dobiášová. Dnes o jednej by mal absolvovať ďalšie vyšetrenie. Potom by malo byť známe, kedy svoje rozhodnutie oznámi, presný čas je ale zatiaľ otázny. Ešte predtým chce informovať premiéra Petra Pellegriniho.

Drucker zrejme ostane v nemocnici aj cez víkend. Podľa našich informácií ostane minister vnútra v nemocnici minimálne do zajtra.

Rozhodnutie nechce odkladať

Drucker sa zatiaľ vyjadril na Facebooku. „Trochu nechceno, neželano som opäť včera skončil v nemocnici. Nechcel som ani plašiť, ide o moje dlhoročné zranenie krčnej chrbtice, ktoré sa raz caš nepríjemne pripomenie a trochu paralyzuje," napísal. Tvrdí, že to narúša prísľub dnešného brífingu.

„Myslím, ale že si to zaslúži brífing a prípadné otázky z médií a odpovede na ne, nie iba písomné stanovisko," oznámil. Zároveň dodáva, že rozhodnutie neodkladá, dospel k nemu a bude ho prezentovať hneď, ako bude možné.

Za Druckerom prišla aj ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská. Jej šofér však nezaparkoval ideálne - a po slovách zdravotnej sestry išiel radšej vozidlo preparkovať. Okolo pol štvrtej ministerka odišla. 

Andrea Kalavská prichádza za
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Andrea Kalavská prichádza za
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Andrea Kalavská prichádza za
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Podá Drucker demisiu?

Podľa Denníka N je v hre aj Druckerova rezignácia, pretože je pod veľkým tlakom. Minister chce, aby policajný prezident Tibor Gašpar odstúpil sám, no predseda Smeru Robert Fico a Robert Kaliňák chcú, aby zostal vo funkcii prezidenta. Drucker preto zvažuje vlastnú demisiu, čo denníku potvrdili politici, ktorým to minister osobne hovoril. Drucker však svoju demisiu poprel. 


Nové odhalenia v Druckerovom škandále s pozemkami: Dôkazy z účtovníctva a spojenie s Rážom


Policajným prezidentom by mal Tibor Gašpar podľa našich informácií ostať až do septembra. Po tejto informácii museli včera Druckera náhle hospitalizovať kvôli dlhodobým chroničkým problémom s krčnou platničkou. Drucker zároveň čelí aj pozemkovému škandálu, ktorý sa týka aj jeho manželky Lucie.

Správu budeme aktualizovať.

Viac o téme: Tibor GašparTomáš Drucker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu