Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

MIMORIADNA SPRÁVA Gašpar ostáva šéfom polície

Tomáš Drucker oznámi, čo bude s policajným prezidentom Tiborom Gašparom.
Tomáš Drucker oznámi, čo bude s policajným prezidentom Tiborom Gašparom. (Zdroj: Martin Bublavý )

BRATISLAVA - Minister vnútra Tomáš Drucker má dnes oznámiť, či odvolá policajného prezidenta Tibora Gašpara z funkcie. Jeho hlavu žiadajú desaťtisíce ľudí na námestiach po tom, čo zavraždili Jána Kuciaka a jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Zdá sa však, že ľudia ostanú z rozhodnutia ministra sklamaní.

Podľa našich informácií minister Drucker sa rozhodol, že policajného prezidenta neodvolá. Pre Topky to potvrdil zdroj z ministerstva vnútra. Drucker mal dôvody oznámiť to dnes poobede. Vzhľadom na udalosti okolo úteku Roberta Okoličányho odložil minister oznámenie o Gašparovi zajtra alebo na budúci týždeň.

O novom šéfovi polície sa tak bude zrejme rozhodovať až v septembri, keď by mal do platnosti vstúpiť aj nový zákon, ktorý nastaví nové pravidlá pre výber policajného šéfa.

Tibor Gašpar

Policajný prezident Tibor Gašpar je spájaný s nitrianskym oligarchom Bödörom. Gašparovci a Bödörovci sú v príbuzenskom vzťahu. Okrem toho, Bödör vlastní v Nitre na Kupeckej ulici budovu, ku ktorej prišiel za záhadných okolností. V nej si prenajíma kanceláriu syn Tibora Gašpara.

Gaśparovi od začiatku ľudia vyčítali to, že polícia sa nezaoberá veľkými prípadmi. Za jeho pôsobenia zľudovelo aj slovné spojenie "skutok sa nestal".

Viac o téme: Tibor GašparTomáš Drucker
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu