Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mikuš pomôže Dankovi so zlepšením vzťahov parlamentu so samosprávnymi krajmi

Tibor Mikuš
Tibor Mikuš (Zdroj: SITA/Ivan Kopčáni)

BRATISLAVA - Bývalý predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš pomáha predsedovi parlamentu Andrejovi Dankovi so zlepšením vzťahov parlamentu s regiónmi. Radí mu tiež v oblasti energetiky a hospodárstva. Informoval o tom parlamentný Odbor komunikácie s médiami a verejnosťou.

"Predseda NR SR Andrej Danko využíva inštitút poradcov naozaj v minimálnej miere. Pána Mikuša oslovil, aby mu pomohol so zlepšením vzťahov parlamentu so samosprávnymi krajmi," uviedol odbor komunikácie.

Spravodajský portál tvnoviny.sk priniesol ako prvý informáciu, že Mikuš vykonáva od decembra funkciu štátneho radcu predsedu parlamentu Andreja Danka. "Čo budem robiť konkrétne, závisí od toho, čo bude pán predseda chcieť, asi viete, čo som v živote robil, mám skúsenosti a vedomosti z oblasti energetiky, nielen z výkonu funkcie priamo v elektrárňach, ale aj z prípravy stratégií," povedal Mikuš, ktorý bol trnavským županom od roku 2005 až do roku 2017. Vlani ho v novembrových voľbách nahradil novozvolený predseda kraja Jozef Viskupič. Mikuš bol dlhoročným členom HZDS. Niekoľko rokov pracoval v oblasti energetiky, je bývalým riaditeľom Slovenských elektrární.

Viac o téme: Andrej DankoTibor Mikuš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu