Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hľadá sa nový minister školstva! Zn. rýchlo a aspoň na rok: Zúfalý inzerát, ktorý má pomôcť vláde!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Rozhodol sa mu pomôcť. Poslanec Miroslav Beblavý vidí, ako sa Andrej Danko trápi s hľadaním nového ministra školstva. Preto vytvoril ironický inzerát, ktorý má problém s hľadaním vhodného adepta raz a navždy vyriešiť.

"Keďže Andrej Danko stale nevie nájsť ministra školstva, zadali sme za neho inzerát," informuje o svojej pomoci národniarom pri výbere nového ministra školstva nezradený poslanec Miroslav Beblavý na Facebooku. Ako podmienku si stanovil jedinú vec: aby dotyčný minister vydržal vo funkcii jeden školský a ideálne kalendárny rok.

Nástup práce by bol okamžite. Ešte zaujímavejší je popis práce nového ministra. Podľa Beblavého by mal vedieť "organizovať branné cvičenia", "ďakovať za položené otázky", "pôsobiť dojmom", či "vyhýbať sa otázkam".

Hľadá sa nový minister
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

V súčasnosti dočasne vedie rezort školstva ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nom. SNS). Nahradila Petra Plavčana (nom. SNS), ktorý odstúpil po výzve premiéra Roberta Fica (Smer-SD) pre kauzu prerozdeľovanie eurofondov na vedu a výskum.

Peter Plavčan
Zobraziť galériu (4)
Peter Plavčan  (Zdroj: TASR/Marko Erd)

Požadované vzdelanie v obore znie: "Čím viac bezcenných titulov, tým viac Adidas. CSc. podmienkou".

Hľadá sa nový minister
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook)

Beblavý na záver poprosil fanúšikov, aby to zdieľali ďalej. Možno sa nakoniec podarí nájsť ozajstného a kvalitného ministra školstva!

Viac o téme: SNSMiroslav BeblavýMinister školstva
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu