Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

FOTO Odhalenie o novom logu Beblavého strany: Kópia? Tú podobnosť musíte vidieť!

Miroslav Beblavý Zobraziť galériu (2)
Miroslav Beblavý (Zdroj: TASR / Martin Baumann)

BRATISLAVA - Poriadna náhoda hneď na začiatku! Novovznikajúca strana Miroslava Beblavého Spolu - občianska demokracia čelí podozreniu, že sa pri tvorbe loga inšpirovala na východe. Podobá sa totiž na logo organizácie Okrúhly stôl Rusínov Slovenska.

Na podobu upozornil na Facebooku Milan Ján Pilip, bardejovský poslanec a bývalý predseda Okrúhleho stola Rusínov Slovenska. „Logo novej strany M. Beblavého zrejme bolo inšpirované logom Okrúhleho stola Rusínov Slovenska," napísal s úsmevom.

Medzi oboma logami je istá podoba, a to najmä vo farbách (modrá a červená) a prekrývajúcich sa kruhoch, hoci nová strana Beblavého ich má iba dve, pričom Rusíni disponujú až štyrmi.  Ako sa vyjadril samotný zakladateľ strany, ide iba o náhodu.

„Aj keď s Rusínmi ma pojí viacero osobných aj pracovných vzťahov, naše logo vznikalo bez akejkoľvek informácie o tom, že takáto organizácia existuje a ako jej logo vyzerá," uviedol pre Topky.

Status Milana Jána Pilipa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Milan Ján Pilip)

Status Milana Jána Pilipa

Odkaz novembra 1989

Meno novej strany spoločne s logom oznámil ešte v utorok. Novovznikajúce zoskupenie okolo dvojice Miroslav Beblavy a Jozef Mihál vznikne symbolicky 17. novembra.

„Budeme mať úvodné stretnutie, na ktorom si pripomenieme 17. november '89, predstavíme idey a ľudí a spustíme zbieranie podpisov," povedal poslanec. Strana sa podľa jeho slov bude hlásiť k odkazu Novembra '89.

„Sme politická strana, ktorá sa hlási k demokracii, ľudským právam, Európskej únii a trhovej ekonomike so silným sociálnym rozmerom," vysvetlil zároveň zakladateľ strany a verí, že strana bude úzko spolupracovať s Progresívnym Slovenskom.

Viac o téme: Jozef MihálMiroslav BeblavýSpolu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu