Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Saskár Galko opäť prestrelil: Zaútočil na Plavčana, nazval ho prihriatym, vraj to tak nemyslel

Peter Plavčan, Ľubomír Galko Zobraziť galériu (2)
Peter Plavčan, Ľubomír Galko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Nešťastný výber slov Ľubomíra Galka. Podpredseda SaS to na Facebooku opäť prehnal. Celá situácia sa pritom vyvinula z nevinného statusu o koaličnej kríze a ministrovi školstva Petrovi Plavčanovi.

Galko v príspevku kritizoval krok ministra, ktorý v čase, keď kauza rozdeľovania eurofondov najviac rezonuje, odišiel na dovolenku. Status však začal dosť nešťastne. „Prihriaty Plavčan stále nechápe, čo sa okolo neho deje,“ napísal na úvod svojho komentára.

Slovíčko si však, samozrejme, všimli jeho fanúšikovia. „Prihriaty? To vážne? Zase sa nechávate ovládať emóciami,“ napísal Rudo. Exminister neskôr priznal, že to zvolil nešťastne a po čase a radách komentujúcich slovo zmenil z „prihriaty“ na „zabrzdený“.

Status Ľubomíra Galka
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Juraj Kadáš)

Stále sa však obhajoval, že pôvodným slovo nenarážal na sexuálnu orientáciu. „Nemá a ja som práve na jeho sexuálnu orientáciu vôbec nemyslel. Je mi šumafuk jeho orientácia. To slovo mi proste pri ňom napadlo,“ odpovedal.

V ďalšom z príspevkov následne jedna z hlavných postáv liberálnej strany dodala: „..prihriaty som mal skôr na mysli to, že má prihriaty mozog, ale chápem, že to slovo mohlo niektorých ľudí dráždiť.“

Viac o téme: Ľubomír GalkoPeter Plavčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu