Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Smerák Glváč kritizuje podozrivú dotáciu: Je v nej zapletená Radičová, expremiérka reaguje

Martin Glváč Zobraziť galériu (3)
Martin Glváč (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vytiahol na povrch nový škandál? Smerák Martin Glváč si v najnovšom statuse nedával servítky pred ústa. Spomenul dotáciu pre školu, kde pôsobí expremiérka Iveta Radičová, ktorá následne zareagovala, a pustil sa aj do Veroniky Remišovej z OĽaNO-NOVA.

Opäť tak oživil spor, ktorý sa medzi ním a Remišovou tiahne od konca júla. Tentokrát sa Glváč v období, kedy sa najviac rieši kauza rozdávania eurofondov a Petra Plavčana, rozhodol upriamiť pozornosť na podľa neho inú podozrivú dotáciu. 

Ide o 35 miliónov eur na projekt súkromnej Paneurópskej vysokej školy. „Tak napríklad figuruje v nej aj prodekan Vladimír Palko, alebo dekanka Iveta Radičová. To oni sú tí výskumníci? Budem sa pýtať na základe Zákona o slobodnom prístupe k informáciám, čo idú na tejto škole skúmať za 35 miliónov Eur," píše Glváč na Facebooku.

Glváč tvrdí, že je to vraj „ďaleko hmatateľnejšie, reálnejšie a bližšie ako všetky doterajšie konštrukcie pani Remišovej". Zároveň dodáva, že už podľa týchto informácií to bude zaujímavé. „Nedalo sa nevidieť, že v tejto súkromnej VŠ sú viaceré známe mená,“ dodáva.

Status Martina Glváča
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Martin Glváč)

Zaujímavý výber terčov

Podpredseda NR SR si myslí, že Remišová si to buď nevšíma, alebo zámerne nevšíma. „Naozaj zaujímavo si vyberá terče. Aj keď nemáte nič spoločné s eurofondami a niekedy v minulosti ste prešli okolo nejakých ľudí, pani Remišová neváha klamať a okamžite na vás vyleje vedrá špiny," pokračuje v útoku.

Glváč na záver uvádza, že ho teda zaujíma, ako tieto peniaze skončia. „35 miliónov Eur, viac ako miliarda korún, pre súkromnú školu so známymi osobami, predtým si pani Remišová radšej zakrýva oči," napísal exminister.

Podlý útok, tvrdí Radičová

Na vyjadrenia Glváča reagovala aj Iveta Radičová. Bývalá premiérka tvrdí, že nervozita zahmlieva myseľ. „Pán Glváč, Fakulta masmédií PEVŠ v eurofondovej výzve MŠ SR nijak nie je zapojená. Moja osoba tobôž, keďže som na PEVŠ nastúpila až 15.5.2017, dávno po odovzdaní a vyhodnotení projektov. Takýto útok je jednoducho podlý," napísala vo vyhlásení.

Glváčov status okomentovala aj samotná Veronika Remiśová.„Takže najskôr hovorila SNS, že na eurofondoch na vedu a výskum sa nabalili ľudia v pozadí Smeru. Potom SNS dodala, že Smer spolupracuje s OĽaNO v boji proti SNS. Dnes minister SNS všetko poprel a vyhlásil, že projekty boli v poriadku," napísala na Facebooku.

„Vzápätí na to Smer hovorí, že eurofondy riadené SNS akože zneužíva Vladimír Palko a Iveta Radičová, a teda že snáď pre zmenu majú biznis s SNS oni. Ako vraví pán Bugár, úpal asi dostalo viac ľudí :-)," dodala poslankyňa.

Status Veroniky Remišovej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Veronika Remišová)

Viac o téme: Martin GlváčVeronika Remišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu